Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΦΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Πρόγραμμα 2012 – 2014 του Δήμου Κέρκυρας 
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012 – 2014 του Δήμου Κέρκυρας συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.
P1010675.JPGΤην εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πανταζής ενώ διευκρινιστικά τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μωραΐτης. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012 – 2014 περιλαμβάνει το όραμα της Δημοτικής Αρχής, με δράσεις, έργα και παρεμβάσεις για το Δήμο Κέρκυρας, έμφαση στην τουριστική ποιοτική ανάπτυξη και διασύνδεση τουρισμού – πρωτογενούς τομέα. Τα έργα και οι δράσεις έχουν ως κύριο στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου σε συνδυασμό με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ...
...στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή κατέθεσε ένα τεχνοκρατικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και ευρωπαϊκά κονδύλια για την εκτέλεση έργων. «Κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όμως δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά η απίστευτη γραφειοκρατία, που μας αναγκάζει να πηγαινοερχόμαστε στην Αθήνα, στις υπηρεσίες και τα υπουργεία για να σώσουμε κάποια έργα. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην απόδοση των εσόδων και την διαρκώς μειωμένη επιχορήγηση που παίρνουμε, μας δημιουργεί πρόβλημα στον προγραμματισμό μας. Είμαι ικανοποιημένος όμως που καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και να εγκλωβίσουμε χρηματοδοτήσεις καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κέρκυρας.
Για σχέδιο που δεν είναι αντίστοιχο της νέας πραγματικότητας έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Ευθύνης» Αλέκος Αυλωνίτης, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του Δήμου, γεγονός που δεν ισχύει.
Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Γιάννης Πιέρρης, εισηγητής της παράταξης για το θέμα, έκανε λόγο για κάθετη διαφωνία τόσο με το πολιτικό σκεπτικό στο οποίο στηρίχτηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα όσο και με την ουσία των έργων που προτάσσει η Δημοτική Αρχή.
Η Μερόπη Υδραίου τόνισε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «έγινε για να γίνει και είναι ένα κείμενο με ελλείψεις και αδυναμίες, που δεν προτείνει λύσεις και δεν καλύπτει το Δήμο Κέρκυρας». Τέλος, ο Γιώργος Ραιδεστινός υποστήριξε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα βασίστηκε σε στοιχεία που δεν έχουν επικαιροποιηθεί και σε υποσχέσεις που θα μείνουν κενό γράμμα, ενώ ζήτησε να υπάρχει διαβούλευση με την κοινωνία για τα σημαντικά θέματα.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κέρκυρας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τις αρνητικές ψήφους των παρατάξεων της μειοψηφίας.