Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ...

...του Ιονίου Παν/μίου τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων"
Την εφαρμογή της αρχής ένα ΑΕΙ και ένα ΤΕΙ ανά Περιφέρεια και στα Ιόνια Νησιά, ενδεχομένως με τη δημιουργία ενός Ομόσπονδου Ιδρύματος που θα περιλαμβάνει το ΑΕΙ και το ΤΕΙ με ενιαία διοίκηση, καθώς και την αναδιάταξη των υφιστάμενων Τμημάτων του ΤΕΙ ζήτησε η Α. Γκερέκου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Παιδείας με θέμα τη διαχείριση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η βουλευτής Κέρκυρας χαρακτήρισε ασαφή τα...

... κριτήρια απορρόφησης του ενός Τμήματος από το άλλο και τόνισε ότι η κατάργηση του ΤΕΙ έρχεται σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας όπου τα υφιστάμενα ιδρύματα είτε παραμένουν ως έχουν είτε συγχωνεύονται με αλλά ιδρύματα της ιδίας Περιφέρειας ενισχύοντας τη δυναμική τους. Στάθηκε επίσης στην κατάργηση γνωστικών αντικειμένων παρά το ότι αποδεδειγμένα προσελκύουν το ενδιαφέρον και είναι βιώσιμα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Αργοστόλι, και υπογράμμισε ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διαθέτει ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις ενώ πρόσφατα δαπανήθηκε ένα σεβαστό ποσό για την ανάπτυξη όλων των υλικοτεχνικών υποδομών.
Η κα Γκερέκου κατέθεσε προτάσεις διευκρινίζοντας ότι αυτές έχουν στόχο να ικανοποιήσουν στην περίπτωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων τα κριτήρια που έχει θέσει το ίδιο το Υπουργείο και όχι να ακυρώσουν το δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην κατεύθυνση αυτή η βουλευτής Κέρκυρας πρότεινε: πρώτον, να αποτυπωθεί και στην περίπτωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η πρόταση  ένα ΑΕΙ και  ένα ΤΕΙ για κάθε Περιφέρεια. Δεύτερο, να υπάρξει αναδιάταξη των σημερινών Τμημάτων με τρόπο που να συνάδει με τις αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειας, όπως προτείνει η τωρινή Διοικούσα Επιτροπή υπό τον κ. Μαραβέγια για τέσσερις σχολές με ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού ανά σχολή. Τέλος, να δημιουργηθεί Ομόσπονδο Ίδρυμα Ιόνιων Νήσων. με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να αποτελεί τον «τεχνολογικό βραχίονα» του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό μια διοίκηση, στα πρότυπα της πρότασης του Υπουργείου για το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και το Αττικό ΤΕΙ στην Αθήνα.

CORFU NEWSit - Nikola Souris