Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΥΚΑΡΠΙΑ :ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...

…των απλήρωτων εργαζομένων αύριο Σάββατο στις 16/2/2013 στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Ευκαρπίας 

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΙ-ΦΑΪ

Τον Μάρτη του2012, η εργοδοσία του ψητοπωλείου Τσιτσί φαί που βρίσκεται στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. προφασιζόμενη αναμόρφωση του καταστήματος, εξώθησε σε παραίτηση 5από εμάς ενώ προχώρησε σε αυθαίρετη μείωση μισθών έως 200 € στους υπόλοιπους εργαζόμενους
Αυτή ήταν όμως και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έχοντας ήδη ανεχτεί πολλές αυθαιρεσίες της εργοδοσίας...

... από πριν (μη καταβολή δώρων, επιδομάτων, νυχτερινών και αργιών) ήρθαμε σε επαφή με την «Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό», γραφτήκαμε στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και προχωρήσαμε σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η εργοδοσία απέλυσε άμεσα άλλους 3 από εμάς εκδικητικά . Απέναντι στη νέα επίθεση της εργοδοσίας καταθέσαμε αγωγές για άκυρη απόλυση, μη καταβολή δεδουλευμένων, επιδομάτων κτλ, ενώ δημιουργήσαμε και Επιτροπή Αγώνα ξεκινώντας παράλληλα κι ένα κινηματικό αγώνα με αφισοκολλήσεις προς ενημέρωση των εργαζομένων της πόλης και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα.
Μετά την πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας, η εργοδοσία έκλεισε το κατάστημα περίπου για ένα μήνα.Στη συνέχεια ίδρυσε νέα εταιρεία και σήμερα λειτουργεί το κατάστημα με το ίδιο όνομα και «νέους» ιδιόκτητες, ώστε να μας αποτρέψει από το να κινητοποιηθούμε. Επίσης προσπαθεί με διάφορους τρόπους να μάς τρομοκρατήσει, καλεί την αστυνομία στις κινητοποιήσεις, μας επισκέπτεται στις νέες δουλειές μας απειλώντας μας ότι αν δεν σταματήσουμε τις διεκδικήσεις θα μας καρφώσει στους νέους εργοδότες κτλ.
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ
Την Τρίτη 1/2 ,κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα, η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία και προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον 2 πρώην εργαζομένων και5 συνδικαλιστών για συκοφαντική δυσφήμηση. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Α.Τ. Πολίχνης.Στο σημείο έσπευσαν αλληλέγγυοι οι οποίοι με συνθήματα απαιτούσαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Μετά από πολύωρη ταλαιπωρία τελικά η εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.
Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία εμείς οι εργαζόμενοι στο Τσιτσί Φαΐ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση μας. Όπως οι συνάδελφοι μας στα GOODYS Λ. Πύργου,στο εστιατόριο BANQUET, στα ζαχαροπλαστεία Χατζή κ.α. που μετά από μήνες κινητοποιήσεων δικαιώθηκαν.
Στην εποχή που ζούμε, αυτή των απανωτών μνημονίων, της κατάργησης κάθε εργατικού δικαιώματος και ουσιαστικά της μετατροπής μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους η μόνη μας λύση είναι η αντίσταση και ο αγώνας. Γι αυτό και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους κατοίκους της γειτονιάς να μας συμπαρασταθούν και να δείξουν αλληλεγγύη στον αγώνα μας.
- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΎΝ ΟΙ ΜΗΝΎΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ
ΟΙ ΔΙΏΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΏΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΣΙΤΣΙ - ΦΑΪ
                                                                              CORFU NEWSit