Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ


Ολόκληρη η κοινωνία ενάντια στο αντισυνταγματικό και παράνομο ξεπούλημα του «Ερημίτη» στην Κέρκυρα!

Οι φωνές ενάντια στην αντισυνταγματική και παράνομη εκποίηση της έκτασης «Ερημίτης» στην Κασσιόπη Κέρκυρας δυναμώνουν (όπως ομόφωνα εκφράστηκε και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, αλλά και αλλού), επικυρώνοντας τον αγώνα κατοίκων, περιβαλλοντικών συλλόγων, αλλά και συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι το ξεπούλημα του «Ερημίτη» γίνεται έναντι μόλις...
... 23 εκατομμυρίων ευρώ (ή αλλιώς 46 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για εκατό χρόνια!), κατά πλήρη παράβαση των συνταγματικών διατάξεων παραχώρησης και άλλων τυπικών και προστατευτικών περιβαλλοντικών διατάξεων, στις γνωστές συνθήκες μνημονιακής αδιαφάνειας και ενώ η Αίτηση Ακύρωσης της πράξης μεταβίβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμεί ακόμη.

Έτσι, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και απόλυτης προστασίας, ετοιμάζεται να γίνει βορά στα νύχια του μνημονιακού ΤΑΙΠΕΔ, του μεσιτικού fund NCH Capital, και των μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων, παρά την σαφή εναντίωση του ελληνικού λαού, της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης και δεκάδων κοινωνικών φορέων.

Οι ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης του Μνημονίου είναι τεράστιες, όχι μόνο για την επαίσχυντη παραπληροφόρηση, τη συγκάλυψη της σκανδαλώδους παραχώρησης και τις υποκριτικές μεγαλοστομίες περί ανάπτυξης, αλλά και για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «για ένα κομμάτι ψωμί».

Το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ δηλώνει ότι οι ψευδεπίγραφες «ήπιες επενδύσεις» στον «Ερημίτη» (δηλαδή ξενοδοχειακό μεγαθήριο και βίλες πολυτελείας) προωθούν τον τουρισμό «για λίγους», την αποικιοκρατικού τύπου παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, την πολεοδόμηση χωρίς όρους, την ιδιωτικοποίηση αιγιαλών και μαρίνων, και την οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Αυτή ακριβώς η αντίληψη μεγαλοϊδεατισμού και ανάπτυξης με φαραωνικά μεγέθη είναι που θα έπρεπε να αποφύγει σήμερα η χώρα. Όσοι επιμένουν δογματικά σε αυτή την πολιτική αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν κατάλαβαν από τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση και ότι οι συγνώμες τους είναι κενές περιεχομένου και χωρίς αντίκρισμα.

Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ