Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


Πρέβεζα: Σε πιλοτικό πρόγραμμα η Αγροτική Αγορά της ΠρέβεζαςΟ Πρόεδρος της ένωσης  Νέων Αγροτών Λεωνίδας Ραβανός, μιλώντας στο Δίκτυο Ηπείρου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, εξέφρασε τη διαφωνία του για τους  τρόπους και τις  μορφές  κινητοποιήσεων, όπως οι αποκλεισμοί δρόμων,  που πλήττουν την ελληνική κοινωνία και την εθνική οικονομία υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες οφείλουν  να ...

...κωδικοποιήσουν και να αναδείξουν τα αιτήματά τους και ο αγώνας τους πρέπει να εστιαστεί στον εκσυγχρονισμό του κλάδου και την επιστημονική στήριξη των παραγωγών.
Ο κ. Ραβανός είπε ότι αποδεικνύεται ιδιαίτερα και αμφίπλευρα επωφελής  η πρωτοβουλία της Ένωσης για τη λειτουργία αγροτικής αγοράς που γίνεται μια φορά την εβδομάδα στο Δήμο Πρέβεζας καθώς οι μεν παραγωγοί διαθέτουν σε καλύτερες τιμές τα προϊόντα τους και από την άλλη οι καταναλωτές προμηθεύονται φθηνά φρούτα και τρόφιμα. Πρωτοβουλία που- όπως τόνισε- διαμορφώνει συνολικά τις τιμές των αγροτικών προϊόντων καθώς ο καταναλωτής αποκτά μέτρο σύγκρισης των τιμών.

Τέλος ανέφερε ότι  λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από σχεδόν όλη την Ελλάδα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα προβλέπει τη λειτουργία Αγροτικών αγορών στις πρωτεύουσες των Νομών. Αρχικά θα λειτουργήσει πιλοτικά σε πέντε περιοχές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Πρέβεζας.

ERT.GR