Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 Το λεύκωμα με τίτλο «Μοναστήρια της Κέρκυρας» θα παρουσιάσουν η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας και Παξών και οι δημιουργοί του σε εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου. Στο βιβλίο καταγράφονται είκοσι μοναστήρια της Κέρκυρας, μέσα από 225 φωτογραφίες και 20 κείμενα στα οποία παρουσιάζεται η ιστορία, η αρχιτεκτονική, οι θησαυροί της κάθε μονής και η ζωή των μοναχών. Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Ταλιάνη και ο ...

           ...   σχολιασμός του ποιητή Διονύση Καρατζά. Σύμβουλος έκδοσης: π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, την επιμέλεια των κειμένων είχε η Λίτσα Χατζηφώτη. Στην εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσει ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, θα μιλήσουν οι: π. Γεώργιος Μεταλληνός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Θεμιστοκλής Μουρτζάνος, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ.Κ., Πάνος Θεοδωρίδης, Συγγραφέας, Διονύσης Καρατζάς, Ποιητής, Δημήτρης Ταλιάνης, Φωτογράφος, εκδότης. Συντονίζει ο Κώστας Σερέζης, Δημοσιογράφος, συγγραφέας.
         Συνεχίζονται οι Βραδιές Θεάτρου, στο Πολύτεχνο σε συνεργασία με το Θέατρο του Ιονίου. Από σήμερακαι κάθε Δευτέρα μέχρι και τις 11 Μαρτίου, ο Πέτρος Αυγερινός παρουσιάζει το αριστούργημα τουΕμμανουήλ Ροΐδη «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» προσαρμοσμένο στην Κερκυραϊκή πραγματικότητα υπό τον τίτλο «Ψυχολογία Κερκυραίου συζύγου - Μουσικοθεραπευτικόν Θέαμα - Κωμωδία Εποχής». Στο ρόλο του Πίπη ο Σπύρος Κασφίκης. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – σκηνογραφία του Πέτρου Αυγερινού, τα κοστούμια είναι της Δώρας Παπανικολάου.
         Επαναλαμβάνεται σήμερα, αύριο και την Πέμπτη στη Νέα Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου η κωμωδία του Γιώργου Παπασσίνου "Αδιόρθωτοι, Αταίριαστοι & Αμετανόητοι" από την Κερκυραϊκή σκηνή σε σκηνοθεσία Νότας Δαρμανή.
         Την ταινία με τίτλο «Ταξιδιάρα ψυχή» θα παρουσιάσει το Πολύτεχνο την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 9.00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μια ταινία που έχει ως θέμα της το Γιάννη Αγγελάκα, τον μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του 80 ως τραγουδιστής, στιχουργός και ψυχή του εμβληματικού συγκροτήματος Τρύπες και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις  προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Αγγελικής Αριστομενοπούλου.
              Ένα διαδραστικό παραμύθι θα είναι το θέμα του επόμενου Σαββατιάτικου εργαστηρίου που θα παρουσιαστεί στο Πολύτεχνο. Το παραμύθι θα παρουσιάσει η Ευτυχία Ανυφαντή, στις 12.00 το μεσημέρι. Διαδραστικό σημαίνει ότι θα δημιουργήσει κλίμα συμμετοχής των παιδιών που θα παρακολουθήσουν. Η Ευτυχία Ανυφαντή έχει σπουδάσει δημιουργικό χορό στη Γυμναστική Ακαδημία και είναι ένα από τα νέα παιδιά που αποφάσισαν να φύγουν από τη μεγαλούπολη. Η ίδια επέλεξε την Κέρκυρα.
            Παρατείνεται έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή των συμμετοχών στη δράση τι σας ευχαριστεί και στην σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό δρώμενο που διοργανώνει η πολιτιστική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΖΕΟΝ. Να ακούσουμε από το ΖΕΟΝ την κα Μαριλένα Κοσκινά.
              Kayak River Ride διοργανώνει η Ένωση Ενηλίκων Προσκόπων στο ποτάμι του Ποταμού, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 9.00 το πρωί έως τις 15.00. Θα συγκεντρωθούν 8 Kayak, με 16επιβαίνοντες και θα ξεκινήσουν από τις πηγές του ποταμού.
                
                    Εrt.gr