Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ...


Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας
Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στη Δημόσια Εκπαίδευση της Κέρκυρας είναι χωρίς καμία απολύτως υπερβολή τραγική.
Τα εκπαιδευτικά κενά φτάνουν τα 120 ιδιαίτερα στο χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής, του Μουσικού Σχολείου και των Ολοήμερων. Το χρόνιο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών δεν έχει ακόμη λυθεί οριστικά και η κάθε λύση είναι πάντα στον «αέρα» αφού χρωστούνται στους μεταφορείς...

... δεδουλευμένα πολλών μηνών. Τέλος, τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων  (θέρμανση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, χαρτικά, προϊόντα καθαρισμού κτλ) έρχονται κάθε χρόνο μειωμένα με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων.
Η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης από  το Υπουργείο και την κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) αλλά υλοποίηση των, εδώ και χρόνια σχεδιασμένων, κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Επιλογή τους είναι να μετατρέψουν την Εκπαίδευση σε ατομική ευθύνη του κάθε γονέα και τελικά σε ένα ακριβό εμπόρευμα.
Με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και τις συγχωνεύσεις, προωθούν την δημιουργία ενός Σχολείου ΑΕ που θα έχει διευθυντή – manager και θα βλέπει τους γονείς ως πελάτες και τους μαθητές ως «παραγόμενο προϊόν». Επίσης στόχος τους είναι η δημιουργία «καλών» και «κακών» σχολείων ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον ταξικό χαρακτήρα του σχολείου.  
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με τις πολιτικές που οδηγούν στην διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και με αυτές που σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει μία άλλη μορφή διαχείρισης πιο ήπια και που καλλιεργούν την αναμονή και την ηττοπάθεια.
Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου για το χώρο της Παιδείας πρέπει να ανατραπούν. Ως κατεύθυνση οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να έχουν ένα δημόσιο και αποκλειστικά δωρεάν, ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδία μας, που θα τους βοηθάει να αντιλαμβάνονται το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι το θέμα της εκπαίδευσης είναι θέμα όλων μας.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της ΕΛΜΕ, του ΣΕΠΕ, της Ένωσης Γονέων, των μαθητών για την άμεση επίλυση των προβλημάτων και θα βρεθούμε δίπλα τους σε κάθε μορφή δράσης όπως κάνουμε εδώ και τόσα χρόνια.
 CORFU NEWSit