Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ:ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ


Μιλώντας στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" ο Γιάννης Παπακώστας, αναφέρθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Κέρκυρας όπως και στον αγώνα με την ΑΕΚ, το οποίο χαρακτήρισε κομβικής σημασίας ματς για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Παπακώστα στο "NovaΣΠΟΡ FM 94,6":
Για το δύσκολο έργο και το πώς το πώς πήρε την απόφαση: "Είναι μία πρόκληση, αυτό είναι δεδομένο. Θα γίνει μία προσπάθεια ανατροπής του σκηνικού. Η Κέρκυρα σε κάποια παιχνίδια είχε καλή παρουσία. Αν έρθει μία νίκη και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τότε θα αλλάξει το σκηνικό και η ψυχολογία".
Για το πρόβλημα της Κέρκυρας: "Το πρόβλημα είναι στο γκολ, είναι πολύ λίγα τα εννιά γκολ αν θες να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο στην Σούπερ Λίγκα. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις στην κατηγορία με τέτοιο ποσοστό. Χρειάζονται περισσότερες ενέργειες, αυτοματισμοί, περισσότερα άτομα στην περιοχή και να μην χαλάσεις την αμυντική λειτουργία".
Για τη ψυχολογία της ομάδας: "Έχει αρκετούς μικρούς σε ηλικία παίκτες η ομάδα, λείπουν οι έντονες προσωπικότητες που έχουν παρόμοιες εικόνες και εμπειρία, ώστε να σηκώσουν το βάρος. Ο πρώτος τομέας πάνω στον οποίο δουλεύουμε είναι η ψυχολογία. Πρέπει οι παίκτες να σκεφτούν ότι είναι δέκα παιχνίδια και να μην πέσουν αμαχητί".
Για την ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα, έχει κάνει καλές εμφανίσεις και ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλει προσοχή γιατί είναι τελικός, όχι μονό αυτός ο αγώνας, αλλά όλοι".
Για το διαζύγιο του με την Καλλιθέα: "Δεν ήμουν ευχαριστημένος από τις συνθήκες και δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό. Τους ευχαριστώ και τους εκτιμώ, αλλά υπήρχαν θέματα. Εδώ στην Κέρκυρα υπάρχει κίνητρο και ένας ορατός στόχος. Είναι ένας δύσκολος στόχος που σου δίνει δυνατότητα να δουλέψεις πάνω σε αυτόν".