Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5.1 ΡΙΧΤΕΡ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!!!!

 Ισχυρός σεισμός 5 βαθμών στην Κεφαλονιά

Στο πόδι σηκώθηκε και πάλι απόψε η Κεφαλονιά από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί στις 01:15 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χλμ δυτικά του Ληξουρίου και 20 χλμ δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.

Σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκαν δυο μικρότεροι σεισμοί πάλι στην ίδια περιοχή.

Το σχόλιο του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη ήταν:


ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΓΕΡΜΕΝΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ 4-4.5 ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ. ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΔ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙΑ.

Μιλώντας επίσης στο inkefalonia.gr ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογία κ. Ευθύμιος Λέκκας, δηλωσε:

«Η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε στον ίδιο επικεντρικό χώρο που έδωσε και την δόνηση της Παρασκευής, των 4,8 βαθμών. Είναι μία δραστηριότητα που εντάσσεται στο νότιο κλάδο του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η δόνηση είναι πολύ θετικό που έγινε στον θαλάσσιο χώρο και εκτός κατοικημένων περιοχών. Θεωρούμε ότι ενεργοποιήθηκε ο νότιος κλάδος του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, ο οποίος όμως δεν μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς γιατί περιλαμβάνει μικρά ρήγματα. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία.

Βεβαίως και η πολιτική προστασία και οι φορείς της Κεφαλονιάς και ο ΟΑΣΠ, παρακολουθούν το φαινόμενο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην υπάρχει φόβος και να υπάρχει νηφαλιότητα στις επόμενες ώρες.

Θεωρώ ότι το φαινόμενο θα σταματήσει εδώ και δεν θα δώσει κάτι μεγαλύτερο».


Πηγη newsit.gr