Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

O TΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ....ΕΠΩΝΥΜΟ !!!

 Πώς ο τέως, μαζί με ΑΜΚΑ, απέκτησε επίθετο και με τη δικαστική βούλα


Και το όνομα αυτού «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου».
 
Ετσι θα συστήνεται πλέον στις ελληνικές Αρχές ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Στις 30 Σεπτεμβρίου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην οριστική του γνωμοδότηση προς το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισε, μετά από ερώτημα που του είχε τεθεί, ότι ο έκπτωτος βασιλιάς μπορεί να χρησιμοποιεί το παραπάνω όνομα προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, για τον οποίο έχει κάνει αίτηση.
Ο τέως βασιλιάς, από τη στιγμή που θα αποκτήσει ΑΜΚΑ, θα μπορεί πιο εύκολα να ανακτήσει και την ελληνική ιθαγένεια (που του έχει αφαιρεθεί από το 1994), την οποία δεν έχει αιτηθεί ακόμη. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε σταδιακά να την έχει ανακτήσει μέσω της κείμενης νομοθεσίας, που προβλέπει σε πρώτη φάση τη χορήγηση 10ετούς άδειας παραμονής στην Ελλάδα για όλους τους αλλοδαπούς που έχουν κάνει αγορά ακίνητης περιουσίας άνω των 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
Στα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο τέως στο υπουργείο Εργασίας περιλαμβάνονται διαβατήριο της Δανίας (από εκεί κατάγεται), όπου αναφέρεται ως «King Constantine», έγγραφο από το γραφείο πρωθυπουργού της Δανίας με ημερομηνία 1/7/1983 το οποίο αναφέρει ότι από την εποχή του βασιλιά Christian IX κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν είχε ή έχει το επώνυμο Γλύξμπουργκ, απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που τον αναφέρει ως «τέως βασιλιά των Ελλήνων», αλλά και αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου «βαφτίστηκε» για τις ανάγκες της δίκης σχετικά με την αποζημίωση της περιουσίας του ως «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου». Μάλιστα, με το ίδιο όνομα του έχει χορηγηθεί ΑΦΜ από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού για τις οικονομικές δραστηριότητές του στην Ελλάδα.
Στη γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ξεκαθαρίζει ότι το όνομα «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου» δεν έχει να κάνει με τίτλο ευγενείας, καθώς στην Ελλάδα από το Σύνταγμα είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ευγενείας. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησής του. Στην εν λόγω περίπτωση, ο τέως δεν φέρει επίθετο και γι’ αυτό τον λόγο τού αποδίδεται το όνομα «Κωνσταντίνος» και το επίθετο «τέως βασιλεύς Παύλου». Αλλωστε, το ίδιο όνομα ζήτησε να φέρει και ο ίδιος στην αίτησή του.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν κύκλοι από το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να δώσει έκταση στο θέμα και ο τέως βασιλιάς θα αντιμετωπιστεί όπως και οι υπόλοιποι αλλοδαποί. Γι’ αυτό τον λόγο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να του χορηγηθεί ΑΜΚΑ, πριν αυτός κινηθεί και πάλι δικαστικά εναντίον του ελληνικού Δημοσίου.
ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ
Οι ίδιοι κύκλοι από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι ήδη η Πολιτεία τού έχει παράσχει εδώ και καιρό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Εάν η έκδοση ΑΜΚΑ εγκριθεί και από τον αρμόδιο υπουργό, ανοίγει ο δρόμος για τον τέως για την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Αυτή, όπως προαναφέραμε, είχε καταργηθεί το 1994 από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (με τον νόμο 2215), όταν μήλον της Εριδος ήταν τα περιουσιακά στοιχεία του Κωνσταντίνου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι δύο χρόνια νωρίτερα ο τέως είχε συμφωνήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να εκχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του στην Ελλάδα (μέσω μη κερδοσκοπικού ιδρύματος), με αντάλλαγμα την απόδοση των παλαιών θερινών ανακτόρων του Τατοΐου και το δικαίωμα να εξαχθεί ένας μεγάλος αριθμός κινητών περιουσιακών στοιχείων του από τη χώρα. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο Κωνσταντίνος στη συνέχεια κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περιουσία του και δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Σημίτη να του καταβάλει 4,6 δισ. δραχμές (13,7 εκατ. ευρώ) για τα ακίνητα που απαλλοτρίωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου (Τατόι, Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και στάβλοι στο Μονοδένδρι Λάρισας). Στην προσφυγή του ο τέως τότε ζητούσε για την περιουσία του 146 δισ. δραχμές.
«Να του αποδοθεί ο ΑΜΚΑ»
Το ζήτημα των προθέσεων του τέως βασιλιά, που ζήτησε ΑΜΚΑ, θέτει προσεκτικά η εισηγήτρια του Νομικού Συμβουλίου, Σοφία Μπίκου, η οποία αναφέρει: «Ούτε στο τεθέν ερώτημα, ούτε στα ειδικά έγγραφα που το συνοδεύουν προκύπτει ο λόγος για τον οποίον ο τέως βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος υπέβαλε αίτηση να του αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης». Ως προς το σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται ότι «επί του τεθέντος ερωτήματος δίδεται η απάντηση ότι (…) δύναται να του αποδοθεί ο AMKA με την αναγραφή Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου…».
Το ΝΣΚ στο σκεπτικό της γνωμοδότησης αναγνωρίζει, επίσης, ότι η ονομασία «τέως βασιλεύς» είναι καθ’ όλα νόμιμη και ως εκ τούτου δύναται να αναφέρεται σε δημόσια έγγραφα, αφού δεν αφορά τίτλο ευγενείας. Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Νικόλαος έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα με τη σύζυγό του, Τατιάνα, και ο τέως διατηρεί άριστες σχέσεις με δεκάδες φίλους-λάτρεις της μοναρχίας
Πηγη parapolitika