Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ : ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ !!!!

Σιγήν ιχθύος τηρεί το Υπουργείο Πολιτισμού, που εδώ και δυο εβδομάδες δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τις ανασκαφές που λαμβάνουν χώρα στο λόφο Καστά της Αμφίπολης.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αποκαλύψεις στην Αμφίπολη
Η τελευταία επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης έγινε στις 31 Οκτωβρίου, όταν επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης στον τρίτο θάλαμο, γεγονός που γέννησε ελπίδες ότι ο τάφος συνεχίζει προς το κάτω.
Η έρευνα στο τεχνητό όρυγμα αποκάλυψε το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο από τη πόρτα που σφράγιζε τον τρίτο θάλαμο και αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι κάτι σπουδαίο κρύβεται εκεί μέσα. Οι ανασκαφές έχουν φτάσει σε βάθος 2 μέτρων, αλλά το φυσικό δάπεδο δεν έχει βρεθεί ακόμα.
Παράλληλα με την ανασκαφή γίνονται εργασίες αντιστήριξης στον τρίτο θάλαμο, καθώς ο χώρος έχει πολλά προβλήματα στατικότητας.
Τις τελευταίες τελευταίες ημέρες οι αρχαιολόγοι δουλεύουν στο εσωτερικό του μνημείου με βραδύτερους ρυθμούς, λόγω των προβλημάτων στατικότητας. Σήμερα, Δευτέρα (10/11) οι εργασίες αντιστήριξης θα είναι πιο έντονες.
Στο προσκήνιο έχει έρθει ξανά ο κλάδος των γεωλόγων, από την εργασία των οποίων μοιάζει να εξαρτάται το μέλλον και κυρίως η επέκταση της ανασκαφής.
Την Τετάρτη (12/11) το υπουργείο Πολιτισμού θα ανακοινώσει πότε και από ποια επιστημονική ομάδα θα πραγματοποιηθεί η γεωφυσική διασκόπηση στον λόφο Καστά.
Στόχος της διεπιστημονικής ομάδας που διενεργεί την ανασκαφή είναι να διαπιστωθεί εάν στο λόφο είναι κρυμμένες και άλλες αρχαιότητες, πέραν του ταφικού μνημείου, αλλά και του νεκροταφείου της εποχής του Σιδήρου, που είχε αποκαλύψει ο πρώτος ανασκαφέας της Αμφίπολης, καθηγητής Δημήτρης Λαζαρίδης.
«Η Αμφίπολη είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας σε ραδιοφωνική εκπομπή το Σάββατο (08/11) έκανε πάλι λόγο για υπομονή και ενημέρωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρχει νέα ανακοίνωση για την πορεία της ανασκαφής. Το υπουργείο ελπίζει ότι το φυσικό έδαφος του τρίτου θαλάμου κρύβει μυστικά.
Πηγη newsbomb.gr