Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ


Ο κ.κ. Νεκτάριος έκανε προσωπική πρόσκληση στην Άντζελα Γκερέκου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος και την επίσκεψη στην Κέρκυρα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, την οποία η κ. υφυπουργός απεδέχθη ευχαρίστως.

mitropolitis-ipo
 Ο κ. Νεκτάριος συνάντησε τον Υπουργό κ. Τασούλα και την Γενική Γραμματέα κ. Μενδώνη, ενώ είχε εκτενή συνομιλία με την Κερκυραία Υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, προς την οποία απηύθυνε προσωπική πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος και την επίσκεψη στην Κέρκυρα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, την οποία η κ. υφυπουργός απεδέχθη ευχαρίστως.
Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού προτάσεις και μελέτες που έχει εκπονήσει η τοπική Εκκλησία για την αναμόρφωση ιερών μονών και εκκλησιαστικών χώρων που αναδεικνύουν τον κερκυραϊκό πολιτισμό και σε ό,τι αφορά στον εκκλησιαστικό τομέα.
Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχάρη τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας, παρά τις δυσκολίες της κρίσης, να διασώσει και να αναδείξει τον θρησκευτικό πολιτισμό του νησιού, ο οποίος συμβάλει ιδιαιτέρως, εκτός της αμιγούς πνευματικής προσφοράς,  στην καλλιέργεια ρεύματος θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος είναι αυξημένος το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας στην προσπάθεια της Εκκλησίας και τόνισε ότι ελπίζει πως η Πολιτεία δεν θα μείνει αδιάφορη στην προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πηγη corfu press