Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ:ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ !!!!

 Στο περιθώριο της επίσκεψής της στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η υφυπουργός Πολιτισμού Α. Γκερέκου μίλησε για την ανασκαφή στην Αμφίπολη.


Διδακτικό χαρακτήρα για όλους του Έλληνες έχει η ανασκαφή της Αμφίπολης δήλωσε η υφυπουργός πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία δηλώνει αισιόδοξη από τις έως τώρα εξελίξεις, αφού η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο  του κόσμου με άξονα τη ιστορία της.
«Οι Έλληνες μαθαίνουν  την ιστορία τους περισσότερο. Έστω και αυτό το επικοινωνιακό μπαράζ που, άλλοι το βρίσκουν αρνητικό και άλλοι θετικό, εγώ το βρίσκω θετικό με την έννοια ότι έχει αφυπνίσει τις συνειδήσεις.
Η ίδια η ανασκαφή αποτελεί ένα πολύ μεγάλο θησαυρό. Ήδη το μνημείο που βρέθηκε είναι εξαιρετικής σημασίας ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκει.  Είμαστε σε αναμονή. Το θέμα της Αμφίπολης  έχει μπει στο επίκεντρο  του κόσμου».
 Εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες  του διαδικτύου ενημερώνονται καθημερινά για τα νέα ευρήματα στο λόφο Καστά  ενώ η επίσημη  ιστοσελίδα του υπουργείου δέχεται  χιλιάδες επισκέψεις  από Ελλάδα και εξωτερικό.
«Η ίδια η ανασκαφή αποτελεί ένα πολύ μεγάλο θησαυρό. Ήδη το μνημείο που βρέθηκε είναι εξαιρετικής σημασίας ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκει.  Είμαστε σε αναμονή».
Η κ. Αντζελα Γκερέκου ανακοίνωσε επίσης, ότι η νέα διοίκηση του Φεστιβάλ κινηματογράφου  θα αναλάβει  τα καθήκοντα της, την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την κυρία Γκερέκου το υπουργείο πολιτισμού επεξεργάζεται την περίοδο αυτή προγράμματα χρηματοδότησης του.
 Πηγη thetoc.gr