Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ !!!!

Τουρκικά πολεμικά πλοία γύρω από το Καστελόριζο και την Στρογγύλη!
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 5' Η 115 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΜΕ F-16C/D BLOCK 52+

Φωτογραφία για Πολεμικός πυρετός μέσα στη νύχτα - Τουρκικά πολεμικά πλοία γύρω από το Καστελόριζο και την Στρογγύλη!
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η άσκηση «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα», με 3 φρεγάτες, 2 κορβέτες, 4 υποβρύχια, 3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία καταδίωξης, 2 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Ναυτικού, 1 πλοίο λογιστικής υποστήριξης, 2 πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής και 3 ΑΦΝΣ τα οποία κινούνται αυτή την στιγμή  μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου κι έχουν "περισφίξει" το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΝ  στην μεγάλη αυτή αεροναυτική άσκηση παίρνουν μέρος οι τουρκικές κορβέτες, Büyükada, (Πρίγκηπος), Gediz, Göksu και Gökçeada, (Ίμβρος) και οι φρεγάτες, Anafartalar, Çanakkale, Atılay και Batıray.

 Ηδη έχουν ξεκινήσει οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην περιοχή από τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη CN-235: Πέντε φορές παραβίασαν τα εναέρια σύνορα της χώρας σήμερα στην περιοχή του Καστελόριζου.

 Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν δώσει ρόλο ναυαρχίδας για τη συγκεκριμένη άσκηση στην κορβέτα «Buyukada», η οποία πριν μερικές ημέρες είχε παραβιάσει επτά φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα κάνοντας βόλτες στο Αιγαίο. Από τη «Buyukada» παρακολουθεί τη «Γαλάζια Φάλαινα» ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Η άσκηση διεξάγεται με πραγματικά πυρά («sıcak tatbikat») και ήδη στο Καστελόριζο (Μεγίστη) αντηχούν οι κανονιοβολισμοί από τα τουρκικά πλοία που έχουν περικυκλώσει στο σύμπλεγμα, ενώ στην απομονωμένη Στρογγύλη, βαθιά στην Ανατολική Μεσόγειο το ελληνικό στρατιωτικό απόσπασμα με σφιγμένα τα όπλα παρατηρεί μέσα στη νύχτα τα φώτα των τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων να εκτελούν εικονικές προσβολές.

Την άσκηση παρακολουθεί ο Τούρκος Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος, Bülent Bostanoğlu, ενώ νομιμοπιούν την τουρκική επιθετικότητα οι χώρες του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Βρετανία, καθώς και το άκρως φιλικό προς την Τουρκία, Πακιστάν. Στην άσκηση είναι  παρατηρητές το Μπαχρέιν, το Μπαγκλαντές, η Χιλή, η Γεωργία και ο Λίβανος, χώρες στις οποίες προτείνει προς πώληση την κορβέτα κλάσης ADA η Τουρκία

Κατά τ'αλλα η Τουρκία έχει "καταδικαστεί" από τους "συμμάχους" μας για τις παράνομες ενέργειες στην κυρπιακή ΑΟΖ.

Στη βάση του Ακσαζ επικρατεί πολεμικός πυρετός.

Κανένα ελληνικό πλοίο δεν βρίσκεται στην περιοχή, αλλά στην 115 ΠΜ στο Ηράκλειο και στην σμηναρχία στο Καστέλι, υπάρχει επιφυλακή 5 λεπτών προς απογείωση.
pestanea