Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ:ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ....

…Επαγγελματιών Οπλιτών


Με αφορμή δημοσιεύματα και φήμες για μαζικές απολύσεις ΕΠΟΠ, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, παρέπεμψε στην κοινή δήλωση των Τομεαρχών Άμυνας, Μαργαρίτη Τζίμα, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και  Στέφανου Γκίκα, η οποία έχει ως εξής:
 « Σημερινό (21-9-11) δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, αναφέρει ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «κυοφορείται σενάριο» για πιθανές απολύσεις ...
...18.000 Επαγγελματιών Οπλιτών, που δεν έχουν μονιμοποιηθεί, και στους οποίους δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση.
Το δημοσίευμα αυτό – εάν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα – συνιστά μείζον πολιτικό θέμα που φανερώνει την πλήρη αναξιοπιστία και τον ρεβανσισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος δήλωνε σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις ΕΠΟΠ.
Αλλά τίθεται, πλέον, και ευθέως, θέμα διατήρησης της επιχειρησιακής ικανότητας του στρατεύματος, γιατί τα 18.000 αυτά στελέχη έχουν εξειδικευτεί σε οπλικά συστήματα, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και στελεχώνουν κρίσιμες μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με οποιαδήποτε εξέλιξη που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο αξιόμαχο του Στρατού μας και στο ηθικό των στελεχών.
Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, να τοποθετηθεί άμεσα για το σοβαρότατο αυτό θέμα, που έχει προξενήσει ανησυχία, οργή και αγανάκτηση σε χιλιάδες στελέχη και τις οικογένειες τους».