Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΣΚΟΣ ΜΕ ΧΡΕΗ 11 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Ένας βοσκός 65 χρονών, από το Ρουκάνι της Κρήτης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, με χρέη που αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ. 

Το όνομα του κτηνοτρόφου που είναι πατέρας πέντε παιδιών, ενώ έχει 13 εγγόνια, βρίσκεται στην θέση 200 της λίστας με τους παραφουσκωμένους «βερεσέδες» στο κράτος.    
Πριν από 15 χρόνια εισέπραξε παράνομα χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ με πλαστά τιμολόγια. Συγκεκριμένα τα χρήματα που πήρε τότε μαζί με άλλα άτομα, ήταν...
... 30 εκατομμύρια δραχμές.Κάποια στιγμή οι ελεγκτικές υπηρεσίες τον ανακάλυψαν και του επιβλήθηκε πρόστιμο. Αρχικά έπρεπε να πληρώσει 4.581.150 ευρώ, ωστόσο με τις προσαυξήσεις το ποσό ανέβηκε στα 6.214.675 ευρώ. Όμως σήμερα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ελλήνων μεγαοοφειλετών, καθώς το χρέος του έχει φθάσει το ποσό των 10.796.226 ευρώ.
 Μιλώντας στο Cretalive ο Σ.Π. δήλωσε: «Δεν με νοιάζει να πληρώσω και δύο και τρείς φορές το αρχικό ποσό που εισέπραξα από το ΦΠΑ, αλλά να πληρώσω 11 εκατομμύρια ευρώ… Δεν φθάνουν ούτε τα 50 πρόβατα που έχω, αλλά και να πουληθεί η περιουσία ολόκληρης της οικογένειάς μου και πάλι δεν φθάνει». Στο παρελθόν είχε διεκδικήσει δικαστικά «κούρεμα» του χρέους του, άλλα σε όλες τις δίκες απορρίφθηκε το αίτημά του.