Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΑΜΠΗ


Στη συζήτηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες που έγινε την Παρασκευή στη βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, στις δηλώσεις που έκανε το πρωί του Σαββάτου.
Ο κος Χαραλάμπους κατηγόρησε τον Υφυπουργό Άδωνη Γεωργιάδη ότι απάντησε με πλήθος ανακριβειών, ότι ουσιαστικά είπε πως η ιχθυοκαλλιέργεια που υπάρχει σήμερα ότι είναι λαικής βάσης, ότι βρίσκεται στο Βαθύ ….
...της Μπούκαρης(!) και ότι αν αναστείλει την άδεια οι φορολογούμενοι Έλληνες θα πληρώσουν τεράστια ποσά. Το ουσιαστικό όμως επιχείρημα του Υφυπουργού, σύμφωνα με τον κύριο Χαραλάμπους, ήταν ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες φέρνουν πολύ συνάλλαγμα στην Ελλάδα διότι είναι ο δυναμικότερος εξαγωγικός τομέας και τελικά όσο και αν φωνάζουν οι κάτοικοι της Κέρκυρας, η ιχθυοκαλλιέργεια θα γίνει. Ο βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένη την συζήτηση στη βουλή και από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν θα τελειώσει εύκολα αυτή η ιστορία και ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαλέξει αν θέλει να αναπτυχθεί η περιοχή με βάση τον τουρισμό ή την βιομηχανία, δεδομένου ότι η ιχθυοκαλλιέργεια έχει χαρακτηριστεί βιομηχανία υψηλής όχλησης. Υπό εκβιασμό βρίσκεται ο Ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά από τους επίδοξους σωτήρες της χώρας, υπογράμμισε ο Βουλευτής Μπάμπης Χαραλάμπους σχολιάζοντας με έντονο τρόπο τις δηλώσεις που γίνονται με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Ο βουλευτής του ΚΚΕ θεώρησε απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό «συνδικαλιστική ακαμψία» εκ μέρους του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, δηλώνοντας ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για τις αντιδράσεις ενός λαού που ζει στη φτώχια και την εξαθλίωση. Κατηγόρησε τα κόμματα «του μνημονίου» ότι υποτάσσονται στις επιταγές της τρόικας και επιμένουν να μας «σώσουν» επιδεινώνοντας τις τραγικές συνθήκες που ζει ο λαός.
Μαρία Παγκράτη