Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΦΟΝΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

Επτά είναι οι νεκροί στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο πλήττει την χώρα από την περασμένη Πέμπτη.
Μια γυναίκα 46 ετών έχασε την ζωή της στο Αβελίνο της Κάτω Ιταλίας όταν η οροφή του οροφή του θερμοκηπίου στο οποίο βρισκόταν υποχώρησε από το βάρος του χιονιού, καταπλακώνοντάς την. Ένας άνδρας 34 ετών στην Λ' Άκουϊλα πέθανε μέσα στο αυτοκίνητό του --όπου είχε παγιδευτεί λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης-- εξαιτίας αναθυμιάσεων μονοξειδίου του άνθρακα. Ένας 68χρονος στην Ιζέρνια της κεντρικής Ιταλίας υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα στο αυτοκίνητό του πιθανότατα λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής θερμοκρασίας.

Δυο άστεγοι, μια γυναίκα ουκρανικής καταγωγής και ένας γερμανός, 48 και 44 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν νεκροί σε μια παράγκα στην περιφέρεια της Ρώμης και έξω από εκκλησία του Καστιλιόνε Ντελ Λάγκο, στην περιοχή της Περούτζια. Στο Φροζινόνε --εκατό χιλιόμετρα από την Ρώμη-- ένας αγρότης καταπλακώθηκε από την κατάρρευση αποθήκης στην οποία βρισκόταν, εξαιτίας και σε αυτή την περίπτωση του χιονιού που είχε συσσωρευτεί. Έξω από το Μπάρι, στην Φότζια της Απουλίας, ένας 80χρονος ο οποίος υπέστη έμφραγμα υπέκυψε πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο, διότι το ασθενοφόρο δεν έφτασε εγκαίρως εξαιτίας του πάγου στους δρόμους.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο...

... ο οποίος επικρίνεται από μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου που θεωρεί ότι υποτίμησε το μέγεθος της χιονόπτωσης, ζήτησε να μείνουν κλειστά τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες και αύριο Δευτέρα, διότι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «πλέον δεν εμπιστεύεται τις προβλέψεις της πολιτικής προστασίας, αλλά μόνον εκείνες της πολεμικής αεροπορίας, οι οποίες κάνουν λόγο για νέες εκτεταμένες χιονοπτώσεις». Σε πολλά χωριά έξω από την ιταλική πρωτεύουσα έχει διακοπεί τόσο η ηλεκτροδότηση όσο και η υδροδότηση.

Στην περιφέρεια Αμπρούτσο το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο κι οι σεισμόπληκτοι που ζουν στην πρωτεύουσά του, την Λ' Άκουϊλα, φοβούνται ότι οι σκεπές των ξύλινων προσωρινών σπιτιών που τους παραδόθηκαν μπορεί να υποχωρήσουν, υπό την πίεση του χιονιού. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, τις επόμενες ώρες, μπορεί να σημειωθεί εκτεταμένη χιονόπτωση και στην Νάπολη. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν μείωση σε ολόκληρη την χώρα μέχρι την Τρίτη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα κυρίως λόγω του πάγου που σχηματίζεται στο οδικό δίκτυο.
 Νewsit.gr