Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ....


…στον επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης  Γιώργο Καλούδη ,για τις  τουριστικές εκθέσεις στην Αυστραλία 


Στην απάντησή του αυτή, ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

Κύριε Καλούδη,

         Πριν απαντήσω στα ερωτήματα σας, σχετικά με την επιλογή μας να συμμετάσχουμε στη Διεθνή Έκθεση και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2012 στην Αυστραλία, επιτρέψτε μου ένα σχόλιο:
   Δεν περίμενα από έναν έμπειρο πολιτικό και...

... αυτοδιοικητικό στέλεχος, να αντλεί και να στηρίζει τις ερωτήσεις του, από ένα και μοναδικό σχόλιο μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
     Η αλήθεια είναι ότι δεν «πλημμύρισε» το διαδίκτυο από τη σχετική πληροφορία, αλλά, ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και ανακρίβειες, τις οποίες καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται στον ειλικρινή και αξιόπιστο πολιτικό διάλογο.
     Θα μπορούσατε να μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει, επικοινωνώντας μαζί μου, αν σας ενδιέφερε πραγματικά η αλήθεια και δεν το κάνατε για δημιουργία εντυπώσεων.  
   Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, θεωρώ ότι το να επιλέγεται η δημιουργία εντυπώσεων, με στόχο τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, παρά η ουσία των πραγμάτων, ούτε προσφέρονται θετικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, αλλά, ούτε είναι και ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας με την Περιφέρεια.
 
    Η Αυστραλία επελέγη μετά από επίμονα αιτήματα Περιφερειακών Συμβούλων από τη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και άλλες Περιφερειακές Ενότητες, καθώς και μετά από πρόταση και αίτημα που κατέθεσε η Ομοσπονδία Κρίκετ, η οποία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εδρεύει στην Κέρκυρα και είναι η μοναδική Ομοσπονδία με έδρα μακριά από την Αθήνα και τέλος, μετά από πολυπληθή αιτήματα της Ομογένειας της Αυστραλίας που είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας αλλά και των ελληνικής καταγωγής βουλευτών της Αυστραλίας που με έχουν επισκεφτεί.

     Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετάσχει σε τρεις εκθέσεις στις πόλεις Μελβούρνη, Σίδνευ και Μπρίσμπαν, καθώς επίσης και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25η Μαρτίου που διοργανώνει η Ομογένεια.
   Το κόστος αυτής της συμμετοχής και του ταξιδιού, προϋπολογίζεται στις 14.900 ευρώ και όχι στις 80.000 ευρώ, όπως λαθεμένα αναφέρετε στην ερώτηση σας, στηριζόμενος βέβαια σε φήμες.
    Όπως αντιλαμβάνεστε θα δαπανηθούν για όλες αυτές τις εκδηλώσεις, ελάχιστα παραπάνω χρήματα απ’ ότι δαπανούμε για την συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε άλλη μικρότερη έκθεση. Αρκεί να σας ενημερώσω ότι για τη συμμετοχή στην έκθεση Filoxenia στη Θεσσαλονίκη απαιτούνται 27.000 ευρώ!
   Όσον αφορά τα πιθανά οφέλη που θα προκύψουν για την Περιφέρεια μας από το «άνοιγμα» αυτής της τουριστικής αγοράς, θα πρέπει να σας πω ότι ετησίως ταξιδεύουν από την Αυστραλία στην Ελλάδα 150.000 τουρίστες οι οποίοι μέχρι σήμερα επέλεγαν το Αιγαίο και τώρα στοχεύουμε να αναδείξουμε και το Ιόνιο.
     Επιπλέον από την Αυστραλία ταξιδεύουν στην Ιταλία ετησίως 650.000 επισκέπτες και σχεδιάζουμε να προταθεί ως επιλογή σε αυτούς τους επισκέπτες και η επίσκεψη στα γειτονικά Επτάνησα.
   Όσον αφορά τα ταξίδια του παρελθόντος από άλλες αυτοδιοικητικές αρχές σε Κίνα και Ιαπωνία, απλά να σας θυμίσω ότι εκεί δεν υπάρχει ομογένεια, ενώ στην Αυστραλία υπάρχει  ακμάζουσα ομογένεια, η οποία επιθυμεί διακαώς να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
   Επειδή αναφερθήκατε στην Αγγλία και στην Ιταλία, να σας υπενθυμίσω ότι, όσον αφορά την Αγγλία συμμετείχαμε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο τη W.T.M και πριν λίγες ημέρες στην Destinations London, στη δε Ιταλία συμμετέχουμε στη μεγάλη έκθεση του Μιλάνο στη BIT και λίγο αργότερο στην έκθεση της Νάπολι.
   Τέλος, όσον αφορά την ερώτηση σας, να σας δοθούν τα πρακτικά της ΕΤΙΝ από το έτος 2000 μέχρι 31-12-2010, όπως πολύ καλά γνωρίζετε εγώ ανέλαβα Πρόεδρος της Ε.Τ.Ι.Ν τον Ιούλιο του 2011.
      Και κάτι τελευταίο: Η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων είναι ανώνυμος Εταιρεία και δεν ανήκει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.