Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΟΥ....

                  …λοιδορεί τη χώρα μου;

Γιατί οι Γερμανοί θα έπρεπε να θορυβηθούν με όσα είπε ο Παπούλιας.Βίντεο της ομιλίας

Τα όσα είπε επισκεπτόμενος το ΥΕΘΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,δεν μπορεί παρά να “αγγίζουν” τον κάθε Έλληνα. Ακόμη και όσους -και δεν είναι λίγοι- στην αρχή αυτού του δράματος που ζούμε υποστήριζαν την “εμπλοκή” ξένων στα του “οίκου” μας με το επιχείρημα ότι “θα μας βάλουν σε μια σειρά” ,γιατί “μόνοι μας κράτος δεν φτιάχνουμε”.Και υποτίθεται ότι οι Γερμανοί ξέρουν να ...

...φτιάχνουν κράτη.Υποτίθεται...

Πολύ γρήγορα οι υποστηρικτές αυτής της άποψης άρχισαν να διακατέχονται από δυσπιστία η οποία τώρα τελευταία μετατρέπεται σε άρνηση που συνοδεύεται είτε αρέσει στους Γερμανούς “εταίρους” μας,είτε όχι από ένα κύμα “αντιγερμανικών” συναισθημάτων.Το οποίο σε κάθε δήλωση από το Βερολίνο ,μεγαλώνει.Ακόμη χειρότερα η προσπάθεια επιβολής των απόψεων της Γερμανίας με τρόπο αυταρχικό αλλά και απαξιωτικό ,έχει αρχίσει να “ξυπνά” παλιά τραύματα που είχαν υποτίθεται επουλωθεί,αλλά που ποτέ κανείς δεν ξέχασε ποιος τα προκάλεσε.

Η δικαιολογία ότι οι δικοί μας κυβερνώντες δεν έκαναν δυο χρόνια τώρα όλα αυτά που έπρεπε να κάνουν μπορεί να γίνει δεκτή εν μέρει. Το γεγονός ότι δεν συρρικνώθηκε ο δημόσιος τομέας και δεν έκλεισαν άχρηστες ΔΕΚΟ που υπήρχαν μόνο για την εξυπηρέτηση “κομματικών στρατών” δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πολλές φορές απαράδεκτη συμπεριφορά των Γερμανών που από αυτή τη χώρα έβγαζαν για δεκαετίες δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων. Μην επαναλάβουμε τι λεφτά έβγαλαν μόνο από τους εξοπλισμούς.Η Ελλάδα κράτησε ζωντανή την αμυντική βιομηχανία πολλών Καγκελάριων της Γερμανίας.Και η κα.Μέρκελ συμπεριλαμβάνετε σ΄ αυτούς! Χώρια όλα τ΄ άλλα κέρδη.

Και από την άλλη το Βερολίνο κάνει λες και δεν καταλαβαίνει ότι ένας ολόκληρος λαός έχει ήδη εξοντωθεί οικονομικά και κοινωνικά. Ότι η πολιτική του έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα εκρηκτικό μίγμα που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη με συνέπειες που κανονικά πρώτη η Γερμανία θα έπρεπε να καταλαβαίνει. Η Γερμανία που με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών,οδηγήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης,στην εξαθλίωση και τελικά στον Χίτλερ.

Το να οδηγήσουν και την Ελλάδα -ακολουθούν κι άλλες χώρες-  σ΄ αυτή τη κατάσταση δεν είναι προς όφελος τους.Ασφαλώς δεν το καταλαβαίνουν όπως κι άλλες φορές στην ιστορία δεν κατάλαβαν τα τραγικά λάθη που έκαναν και πλήρωσαν.Ούτε τώρα θα καταφέρουν να "πλουτίζουν" δανείζοντας.

 Σωστά τα είπε λοιπόν ο Κάρολος Παπούλιας.Μπορεί να άργησε αρκετά.Μπορεί να χρειάστηκε να πικραθεί απ΄ όσα έγιναν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά έστω κι έτσι ο πρώτος πολίτης της χώρας εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα.Μπορεί απλά να λειτούργησε και ως "αγωγός εκτόνωσης"  της λαϊκής οργής. Όπως και να ΄χει  ελπίζουμε να  μετέφερε το λαϊκό αίσθημα και στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο,τον οποίο είχε δει πριν ανέβει στο ΥΕΘΑ για να θέσει το ερώτημα “ποιος είναι αυτός ο Σόϊμπλε που λοιδωρεί τη χώρα μου”.



ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 



OnAlter.gr