Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

..των ειδικευομένων γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. 
Με μεγάλη επιτυχία και  καθολική συμμετοχή συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Το πρώτο διήμερο των κινητοποιήσεων :
       Eξασφαλίσαμε προφορικές  δεσμεύσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μέσα στον μήνα Απρίλη
       Kαταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τους αρμόδιους προιστάμενους του τμήματος και των αντίστοιχων υπηρεσιών.
       Όπως είχαμε δηλώσει εξαρχής , καλύψαμε την ...
...εφημερία του Νοσοκομείου από το μεσημέρι και μετά χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
       Προχωρήσαμε σε μοίρασμα κειμένων και ενημέρωση των Κερκυραίων πολιτών στο κέντρο της πόλης και σε δημοσιοποίηση των θέσεων και απόψεών μας.
       Κινηθήκαμε στην κατεύθυνση του συντονισμού των δράσεών μας με τους συναδέλφους εργαζόμενους του  νοσοκομείου για τα  κοινά προβλήματά μας
       Επιδιώξαμε -για ακόμη μία φορά ανεπιτυχώς- να συναντήσουμε το Διοικητή του Νοσοκομείου για να πάρει επιτέλους θέση στα αιτήματά μας.

Με πλήρη επίγνωση των πιθανών προβλημάτων που δημιουργούνται για τους συναδέλφους γιατρούς , τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και  κυρίως τους ασθενείς μας από την αποχή μας κατά το πρωινό ωράριο εργασίας.
Με οδηγό την αποφασιστικότητά μας να συμβάλουμε στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Νοσοκομείου και την αγωνία μας για εργασιακή και επαγγελματική αξιοπρέπεια αποφασίσαμε :
Tη συνέχιση της επίσχεσης   Δευτέρα 15/4  και  Τρίτη 16/4 και νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη 17/04 :
-Απαιτούμε γραπτή επίσημη δέσμευση  για την πλήρη αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων εφημεριών και διακομιδών
-Δεν υποχωρούμε αν δεν αποσυρθεί η άρνηση  του Διοιηκητή στο απόλυτα λογικό και δίκαιο αίτημα συναδέλφου ειδικευόμενου, και ενεργού μέλους του Σωματείου μας,για παράταση του χρόνου εργασίας του.Τη  στιγμή μάλιστα που το Ακτινολογικό τμήμα αδυνατεί ,με 2 ειδικευόμενους μόνο , να ανταπεξέλθει στην εφημερία ,εντείνοντας το ήδη υπάρχων πρόβλημα της επισφαλής εφημέρευση του Νοσκομείου.
-Πιέζουμε ώστε να γίνουν εδώ και τώρα οι πρώτες κινήσεις από τους υπεύθυνους για την αναδιοργάνωση των ΤΕΠ με βάση τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει.
-Συντονίζουμε περαιτέρω τις δράσεις μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που προχωρούν σε κινητοποιήσεις για τα οξύτατα προβλήματα τους.
-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα αξιοπρέπειας όπως αυτός  των εργοζομένων στα SCONTO , που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας στις πολύ δύσκολες συνθήκες του ιδιωτικού τομέα.

Σε πείσμα των καιρών  και όσων μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι να δεχόμαστε το ένα χτύπημα μετά το άλλο και να βλέπουμε κόπους ζωής και όνειρα να καταρρέουν.Δίνουμε, με την καθολική συμμετοχή μας και την παρουσία μας δίπλα στους πολίτες, αποστομωτική απάντηση στην άθλια προπαγάνδα περί ''2-3 γιατρών που παρασύρουν τους υπόλοιπους για μικροπολιτικά οφέλη..'' Αρνούμαστε να δεχτούμε το παρόν της απλήρωτης εργασίας,  το δρόμο της οικονομικής μετανάστευσης αλλά και την στοχοποίηση αγωνιζόμενων συναδέλφων μας. Με αγάπη για το λειτούργημά μας , τους ασθενείς μας και πίστη σε ένα πραγματικά  Δημόσιο και δωρεάν , ποιοτικό  Σύστημα Υγείας στο οποίο θα έχουμε και εμείς μέλλον.Καλούμε τον Κερκυραικό λαό να συμπαραταχθεί μαζί μας .Είναι ζήτημα ζωής.


Σωματείο Ειδικευόμενων Γιατρών  Κέρκυρας