Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΞΙ ΝΕΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ !

Στη σύσταση θέσεων αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, στα οποία μέχρι σήμερα δεν προβλεπόταν αντίστοιχη δυνατότητα, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με απόφασή του που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θεωρείται προάγγελος ανασχηματισμού, αν και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν εμφατικά το βράδυ της Πέμπτης ότι η δυνατότητα νέων αναπληρωτών υπουργών επ’ ουδενί σχετίζεται με σενάρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Αντιθέτως, έκαναν λόγο για «τεχνικό ζήτημα», προκειμένου όλα τα υπουργεία να έχουν...

... ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων που θα πρέπει να δημιουργηθούν.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η δημιουργία θέσεων αναπληρωτή υπουργού στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μιας νέας θέσης υφυπουργού στο Παιδείας - Πολιτισμού, παρέχει αναμφίβολα στον πρωθυπουργό την ευχέρεια χειρισμών απέναντι και στην πίεση του ΠΑΣΟΚ για μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών του στην κυβέρνηση. Παράλληλα, του επιτρέπει να προσθέσει στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα χωρίς απαραιτήτως να υπάρξουν αλλαγές στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας που θα μπορούσαν είτε να προκαλέσουν καθυστερήσεις, ειδικά σε χαρτοφυλάκια με φόρτο μνημονιακών υποχρεώσεων, όπως ενδεικτικά το Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον κ. Αντ. Μανιτάκη, είτε, τέλος, να πυροδοτήσουν ενστάσεις από τους εταίρους της κυβέρνησης ή από το εσωτερικό της Ν.Δ.

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ