Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ...

Σε άριστη ετοιμότητα και άμεση αποτελεσματικότητα έδειξαν να βρίσκονται όπως πάντα οι Πυροσβέστες  μας
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 19-4-2013 η άσκηση πυρόσβεσης του 1ου Πυρ/κού Σταθμού Κέρκυρας και της εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων «Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε.Ε.», στις Αλυκές Κέρκυρας.

Η άσκηση στόχευε στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού, στην βελτίωση όλων των υπευθύνων και στην κατάρτιση σχετικά με την οργάνωση και τις διαδικασίες υφιστάμενες ή νέες που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ατυχημάτων που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες ως προς την φύση τους όπως οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων. Στην συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει εφαρμογή η κοινοτική «Οδηγία SEVEZO II» και η αντίστοιχη Εθνική νομοθεσία, που πέραν των άλλων μέτρων προβλέπει και την πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων σε τακτική βάση.
Προβολή φωτογραφίας σε μήνυμαΤο σενάριο της άσκησης προέβλεπε πυρκαγιά σε δεξαμενή βενζίνης, έκρηξη και αποκόλληση της σταθερής κωνικής οροφής της δεξαμενής, ενεργοποίηση όλων των μονίμων συστημάτων πυρόσβεσης της εγκατάστασης και παράλληλη επέμβαση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας.
Στην άσκηση συμμετείχαν όλο το προσωπικό της εγκατάστασης (που συγκροτεί την ομάδα πυρασφάλειας), 16 Πυροσβεστικοί υπάλληλοι και 5 πυροσβεστικά οχήματα.
Την άσκηση παρακολούθησαν και αξιολόγησαν ο Διοικητής Δ.Π.Υ. Κέρκυρας Πύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης και ο Περιφερειακός Δ/ντής της «Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε.Ε.» κος Μαυρούλιας.
CORFU NEWSit