Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΒΟΜΒΑ: ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ....


greek-troika-membersΑποκάλυψη-βόμβα από τον “Τύπο της Κυριακής”, που θέτει ζήτημα κατάργησης στην πράξη της πρόνοιας του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας περί της προστασίας της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς… διασθαλτικές ερμηνείες, με τη δημοσίευση αποσπάσματος από την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τη σχετική παράγραφο, “εργαζόμενοι που...
... θα περιληφθούν στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα, θα προέλθουν από αυτούς που απασχολούνται στη γενική κυβέρνηση (εξαιρούνται 16 κρατικές επιχειρήσεις) με μόνιμη σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσους δεν θα έχουν δυνατότητα να θεμελιώσουν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Υποχρεωτική αποχώρηση σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εγκαταλείπει το δημόσιο σε μη εθελοντική βάση”.
Από την παραπάνω παράγραφο προκύπτει μείζον θέμα, και φυσικά ερωτηματικά: Ποιοί είναι οι 16 κρατικές επιχειρήσεις που εξαιρούνται των υποχρεωτικών απολύσεων; Και φυσικά, δημιουργείται θέμα με τη διατύπωση περί “αποχωρήσεων προς τον ιδιωτικό τομέα”, από τη στιγμή που είναι περίπου βέβαιο ότι με την ανεργία στα ύψη στην ιδιωτική οικονομία, και τις επιχειρήσεις να αδυνατούν να σταθούν στα πόδια τους, οι αποχωρήσεις γίνονται προς τις… λίστες ανέργων.
Υστερογραφα