Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!!!

«Η ΝΔ δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, εμείς κάνουμε διάλογο με τους κυβερνητικούς εταίρους και όλοι θα κριθούμε». 
Φωτογραφία για Σύννεφα σκιάζουν επικίνδυνα το Μέγαρο Μαξίμου...!!!Μ΄ αυτή την απάντηση αντιμετωπίζει το υπουργείο Ανάπτυξης την αντίδραση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην διάταξη για προαιρετική λειτουργία των «μικρών» εμπορικών καταστημάτων (κάτω των 250 τ.μ.) 45 Κυριακές τον χρόνο και υποχρεωτική για όλα (μικρά και μεγάλα) επτά Κυριακές.

Το νομοσχέδιο με την επίμαχη διάταξη θα προκαλέσει νέες φουρτούνες στην τριμερή καθώς ο «προαιρετικός» χαρακτήρας θεωρείται πρώτο βήμα για την υποχρεωτική λειτουργία τους.

Η ανταρσία του «19»
Η διαφωνία αυτή έρχεται στη σκιά της «ανταρσίας» των δύο εταίρων την προηγούμενη εβδομάδα, όπου καταψήφισαν το άρθρο 19 του νομοσχεδίου Ναυτιλίας για ατομικές συμβάσεις των κατώτερων πληρωμάτων στα ποντοπόρα πλοία και στα σκάφη αναψυχής.



Στο επιχείρημα του υπουργού Κ. Μουσουρούλη ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν πει «ναι» πριν την ψηφοφορία και αιφνιδίασαν με το «όχι» τους, οι τελευταίοι απαντούν πως είχαν συμφωνήσει... σε διαφορετική διάταξη, η οποία άλλαξε στο παρά πέντε και ερήμην τους.


Οι... αναπληρωτές υπουργοί

Η καχυποψία στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας κορυφώθηκε όταν έγινε γνωστό το περίφημο ΦΕΚ της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης την προηγούμενη Πέμπτη, με το οποίο θεσμοθετήθηκαν θέσεις έξι αναπληρωτών υπουργών.

Οι εξηγήσεις του Μαξίμου πως η εν λόγω κίνηση έγινε διότι η τρόικα ζήτησε αναλυτικό οργανόγραμμα όλων των κυβερνητικών θέσεων και του προσωπικού που συνεπάγονται, ασχέτως εάν θα συμπληρωθούν ή όχι, δεν έπεισε τους δύο εταίρους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι την έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Αρον-άρον ψήφιση

Ολα αυτά οδήγησαν σε «βαρύ κλίμα» εντός της τρικομματικής κυβέρνησης, εν όψει μάλιστα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που θα «έλθει» στη Βουλή «έως την Πέμπτη» για να ψηφισθεί... «έως την Κυριακή», επειδή στις 29 Απριλίου έχει ορισθεί Euro Working Group που θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2,7 δισ. ευρώ.

Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών περισσότερο για να αναδείξει αυτό το «βαρύ κλίμα» και όχι για να... γίνει, καθώς ο Φώτης Κουβέλης θα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Η λύση λοιπόν που βρέθηκε για να εκτονώσει την ένταση είναι να συναντηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων Φίλιππο Σαχινίδη και Δημήτρη Χατζησωκράτη \capital.gr 

Πηγή:www.capital.gr