Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΠΑΞΟΙ-ΑΓΙΟΙ ΔΕΚΑ:"ΔΙΠΛΟ" ΜΕ ΑΥΡΑ...ΤΟΚΛΗ !!!

  Του Ηλία Αλεξοπουλου

toklis
Ο Ηρακλής άλωσε τους Παξούς, που αγωνίστηκαν με... εναλλακτικό σχήμα, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος – Πορεία... πρωταθλητισμού οι «Άγιοι» στα τελευταία ματς, που τους «τρέχει» ο Ζωχιός!
Σ’ άλλη περίπτωση, θα μιλάγαμε για «βόμβα». Τι «βόμβα», δηλαδή... Για βολή ναπάλμ εξ επαφής! Αλλά σε άλλη...
Στην προκειμένη, πρόκειται, απλά, για ένα «διαδικαστικό» παιχνίδι, άνευ βαθμολογικής σημασία (οι Παξοί εκτός τίτλου, οι Αγ. Δέκα υποβιβασμένοι), όπου οι φιλοξενούμενοι, με το «διπλό» τους, 2-1, στο εξ αναβολής της Α1, «γλύκαναν» -εκ νέου, το τελευταίο διαστήμα- τις εντυπώσεις μιας, συνολικά, δύσκολης σεζόν.
Γόητρο; Ναι. Αλλά και, πιθανόν, μια ένδειξη πως ο Ηρακλής, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα στα «σαλόνια». Τέλος πάντων...
Κάπως έτσι, ο Τόκλης συνέχισε το καλό σερί του απ’ την ημέρα, που ανέλαβε να «τρέξει» την ομάδα: νίκη σήμερα, ισοπαλία (1-1) στους Καρουσάδες το περασμένο Σάββατο, νίκη επί του Οδυσσέα Αυλιωτών (1-0)... Κοινώς, επτά βαθμοί σε τρία ματς, κόντρα σε «μεγάλους»! Μια μικρή... πορεία πρωταθλητισμού, αλλά σε «άκυρο» χρονικό σημείο. Αξίζει να το σημειώσουμε...
Σημαντική «βοήθεια», βέβαια, στο σημερινό (Τετάρτη, 10/4) παιχνίδι, έπαιξαν οι πολλές απουσίες των Παξινών. «Μικρούς» και «δεύτερα» παρέταξε, κατά το πλέον, ο Παπαδιώτης, καθώς, με τη «μάχη» τίτλου να έχει πια χαθεί, τα τελευταία ματς της σεζόν, προσφέρονται για δοκιμές και «παραστάσεις», ενόψει της νέας περιόδου.
Οι «Άγιοι» το εκμεταλλεύτηκαν. Και μετά από ένα (πιο) ισορροπημένο α’ μέρος, όπου, πάντα, είχαν δυο- τρεις καλές στιγμές, με Λόη (10’, 44’) και Βαγγαλάτη (32’), άνοιξαν το σκορ στο 55’.
Σκόρερ, από το σημείο του πέναλτι, ο Γιάννης Πουλής (ανατροπή Σπ. Πουλή, μετά από γύρισμα του Χονδρογιάννη, απ’ το «φτερό»). Ενώ στο 77’, «κλείδωσαν» τη νίκη τους, με τον Βαγγαλάτη να ολοκληρώνει άψογα, ωραίο συνδυασμό με τον Ίμερι (κι ενώ, νωρίτερα, είχε άλλη μια αξιόλογη στιγμή, όπως και ο Ζωχιός).
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις, με κεφαλιά (και κόντρα σε σώμα αμυνομένου) ο Χαράλαμπος Μπογδάνος. Ω, ναι! Ο... τερματοφύλακας των Παξινών! Ο οποίος, για άλλο ένα ματς, αγωνίστηκε σε ρόλο... σέντερ-φορ (ενδεικτικό κι αυτό του «εναλλακτικού» σχήματος των γηπεδούχων). Σκοράροντας! Κι ενώ, νωρίτερα, κατεγράφη ως ο πρωταγωνιστής στις δυο- τρεις πιο επικίνδυνες καταστάσεις δημιούργησαν οι Κιτρινόμαυροι στα καρέ του σταθερού, Μακρή. Ωραίος...
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Π. Γιούργας (Ξηρομερίτης, Μάρτης).
ΠΑΞΟΙ (Π. Παπαδιώτης): Βενέτης, Σοφός, Στ. Μακρής, Κουλούρης, Σαμαράς, Βαρότσης, Κούκια, Ζενεμπίσης, Ν. Μπογδάνος, Χ. Μπογδάνος, Γιαννούλης. Έπαιξαν και οι: Βαρότσης ΙΙ, Εργκές, Γραμματικός.
ΑΓ. ΔΕΚΑ (Τ. Ζωχιός): Μακρής, Χονδρογιάννης, Σπ. Πουλής, Γ. Πουλής, Β. Πουλής, Πανδής, Ίμερι, Ασημακόπουλος, Λόης, Ζωχιός, Βαγγαλάτης. Έπαιξε και ο Μπούας.