Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

TO BBC ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ !

Τα βήματα της Προεδρικής Φρουράς με το "παγωμένο" πρόσωπο, ακολουθεί ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν αποκαλύπτοντας μάλιστα τον "κωδικό" που χρησιμοποιούν - σπανίως - για να ζητήσουν βοήθεια όταν κάτι δεν πάει καλά.

Όπως αναφέρει το άρθρο οι Εύζωνες είναι διάσημοι για την ικανότητά τους να ...

...στέκονται ακίνητοι και ανέκφραστοι ανεξάρτητα από το τί συμβαίνει γύρω τους. 

Παλιά ήταν μάχιμοι ενώ τώρα ο ρόλος τους είναι συμβολικός και αποτελούν αγαπημένο στόχο των φωτογραφικών μηχανών τωντουριστών, αναφέρει το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση που περνούν δε είναι σκληρή και θεωρούνται η ελίτ του ελληνικού στρατού.

Το ρεπορτάζ δείχνει τους χώρους όπου φτιάχνονται τα ρούχα και τα τσαρούχια τους, κάνοντας αναφορά στις 400 πτυχές της φουστανέλας - από μία για κάθε χρόνο σκλαβιάς από τους Οθωμανούς - και στα καρφιά που καρφώνονται στα παπούτσια ώστε να ακούγονται όταν χτυπούν. 

Μάλιστα ο Εύζωνας Γιάννης Μπούφης εξηγεί το πώς επικοινωνεί με το περιβάλλον ένας Εύζωνας όταν παραστεί ανάγκη. Όπως λέει, τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς χτυπούν μία φορά το όπλο τους στο πλάι και έρχεται ο υπεύθυνος της βάρδιας για να δει τί τρέχει.

Και πάλι πρέπει να εξηγήσουν με τα μάτια το πρόβλημα. Ένα ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων σημαίνει "ναι", δύο σημαίνει "όχι' και τρία σημαίνει "δεν ξέρω". 

Ο δημοσιογράφος μιλά με τον διοικητή των Ευζώνων που αναφέρει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την υπερηφάνεια που νιώθει διοικώντας την Προεδρική Φρουρά, ενώ το ρεπορτάζ κλείνει με την καθημερινήανάρτηση της σημαίας στο βράχο της Ακρόπολης.




Nooz.gr