Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΠΕΣΕ Η ΑΕΚ ΚΑΙ...ΒΛΕΠΟΥΜΕ !


    Απίθανη απόφαση της Super League!

Η... μάχη που έδωσε η ΑΕΚ χάθηκε! Μείον 3 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο η απόφαση που βγήκε στις 01.15 το πρωί! Θα κάνει έφεση η Ένωση. Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης. 
Απίθανα πράγματα από τη Super League που συνεδρίασε... ώρες και ώρες για να πάρει τελικά μια απόφαση που δείχνει ότι ουσιαστικά το μόνο που ενδιέφερε ήταν το -3 της ΑΕΚ, δηλαδή ο υποβιβασμός της.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει τιμωρία της έδρας; Πώς δικαιολογείται το γεγονός ότι το πρόστιμο είναι... μόλις 4.000 ευρώ;
Το μόνο που ενδιέφερε, όπως αποδεικνύει η απόφαση, ήταν το -3 που σημαίνει και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Football League ενώ θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν, σε όποια κατηγορία κι αν είναι, με -2.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ πάντως, όπως είχε κάνει γνωστό από την πρώτη στιγμή, θα κάνει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα. Αφού, δηλαδή, πρώτα θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα...
Συγκεκριμένα η οριστική απόφαση θα παρθεί την προσεχή Τετάρτη στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ!
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα έχει ως εξής: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 29ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/4/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ΄αριθ. 1003/1/64-μβ Έκθεση την Αστυνομίας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Με βάση την από 16-4-2013 ένσταση σας κατά της αντικανονικής διακοπής του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ που τελέσθηκε στις 14-4-2013, καλείσθε την Πέμπτη 18-4-2013 και ώρα 13.00 κατά την εκδίκασή της προκειμένου να την υποστηρίξετε».
Συνεκδικάζει την πειθαρχική δίωξη, την ένσταση και τις παραπάνω πρόσθετες παρεμβάσεις.
Απορρίπτει την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αντικανονικής διακοπής του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα.
Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πράξεις.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ : α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την 1η εξ αυτών (άναμμα πυρσών), β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τη 2η πράξη (ρίψη κροτίδων) και γ) χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την 3η πράξη (παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας).
Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και θεωρεί ότι α) η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, β) τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τις 4η και 5η πράξεις πειθαρχικού κατηγορητηρίου (άρθρο 21 παρ. 3 περιπ. β΄ και παρ. 4 του ΚΑΠ /ΕΠΟ).
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (3.000 + 500 + 500)».
Από το gazzeta.gr