Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ

Νέα εποχή στο ΚΚΕ: Νέος γ.γ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Αποχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα ύστερα από 22 χρόνια

Νέα εποχή στο ΚΚΕ: Νέος γ.γ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξελέγη ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος.
Η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναφέρει επί λέξει: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας διαδέχεται την κ. Αλέκα Παπαρήγα στην ηγεσία του ΚΚΕ σε μια κρίσιμη πολιτική στιγμή, κατά την οποία κρίνεται αναγκαία η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος απέναντι στην ιμπεριαλιστική λαίλαπα που απειλεί κεκτημένα του ελληνικού λαού ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ο 52χρονος νέος ισχυρός άνδρας του ΚΚΕ έχει το προσωνύμιο...
...«Χρουτσώφ του Περισσού» επειδή είναι οικονομολόγος και μάλιστα θεωρείται ένα από τα πιο διαβασμένα στελέχη του κόμματος.
Διαθέτει ισχυρά ερείσματα τόσο στο σκληρό πυρήνα, όσο και στη βάση του ΚΚΕ. Μπορεί να παραθέσει απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι την «επόμενη μέρα» από την έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ. Σε αντίθεση με την κ. Παπαρήγα δεν θεωρεί επιβεβλημένη την προβολή στα ΜΜΕ ή στην ανάλωση τηλεοπτικών διαξιφισμών.
Η σημαντική πολιτική κληρονομιά της Αλέκας
Η κ. Αλέκα Παπαρήγα αποχωρεί από τη θέση της γ.γ. του ΚΚΕ ύστερα από 22 χρόνια εξαιρετικής, σεμνής και ιδιαιτέρως σοβαρής πολιτικής παρουσίας. Ανέλαβε το ΚΚΕ στις 27 Φεβρουαρίου 1991 μετά την πτώση του Τείχους και την κατάρρευση του λεγόμενου «Ανατολικού Μπλοκ», στο κρίσιμο 13ο Συνέδριο. Η εκλογή της αποτέλεσε τόσο σημαντική είδηση, ώστε ο τότε «Συνασπισμός» δρομολόγησε τις διαδικασίες για την εκλογή της κ. Μαρίας Δαμανάκη στη θέση της προέδρου το 1993, γεγονός που άφησε το κόμμα εκτός Βουλής.
Με δουλειά που θα ζήλευαν πολλοί άνδρες, η κ. Παπαρήγα κράτησε όρθιο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το ανέδειξε στο πιο δραστήριο κόμμα της Ευρώπης. Η αποχωρήσασα γενική γραμματέας προφύλαξε το ΚΚΕ από διάφορες «κασσάνδρες» ήθελαν την ιδεολογική μετεξέλιξη του κόμματος, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε με τον πολιτικό τραγέλαφο του ΑΚΕΛ στην Κύπρο.
Με την παρουσία της κ. Παπαρήγα ελήφθησαν ριζοσπαστικές αποφάσεις. Το 2011 οργανώθηκε ειδική εκδήλωση στον τάφο του ιστορικού γραμματέα Νίκου Ζαχαριάδη από την Κ.Ε. πάνω από το μνήμα του στο Α’ Νεκροταφείο. Μ’ αυτήν αποκαταστάθηκε το όνομά του. Ως γνωστόν ο Ζαχαριάδης καθαιρέθηκε το 1957 και διεγράφη.
Αποκαταστάθηκαν επίσης ο Άρης Βελουχιώτης αλλά και ο Νίκος Πλουμπίδης για τον οποίο η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν ήρωας. 


Newsbimb.gr