Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ Η ΕΓΝΑΤΙΑ!

Nέα επιδείνωση από τη Δευτέρα
- Που χρειάζονται αλυσίδες - Τι μέτρα θα ισχύσουν στις Εθνικές οδούς για την έξοδο 
- Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου - Κανονικά από Πειραιά
- Διαβάστε στο NewsIt τι καιρό θα κάνει σε όλη τη χώρα τα Χριστούγεννα
Με τη Βόρεια Ελλάδα ντυμένη ήδη στα λευκά, με τον καιρό να θυμίζει επιτέλους χειμώνα, τα Χριστούγεννα έφτασαν στην... πόρτα μας και όσοι πρόκειται να τα περάσουν μακριά από τις μεγάλες πόλεις, ετοιμάζονται ήδη για τη μεγάλη φυγή.

Κλειστό, από χθες το απόγευμα, παραμένει το τμήμα της Εγνατίας οδού, μήκους δώδεκα χιλιομέτρων, με ...


...κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη - Γιάννενα, όπου έχουν εγκλωβιστεί από τη χιονόπτωση και τον παγετό δεκάδες οχήματα, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας διεξάγεται με αλυσίδες, εκχιονιστικά μηχανήματα και ερπυστριοφόρα απομακρύνουν τα ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας οδού Σιάτιστα - Πολύμυλος Κοζάνης, καθώς επίσης και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού.

Στο μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου σ' ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία και στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών, Ροδόπης, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας.

Όσο για τις καιρικές συνθήκες, μετά το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, το κρύο κατεβαίνει στα νότια, με βροχές, χιόνια γύρω από την Αττική και θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές θα πέσουν και κάτω από το μηδέν.

Ήδη από την Παρασκευή, η Πάρνηθα έχει φορέσει τα... (γιορτινά) λευκά της, το χιόνι καλύπτει τα πάντα, η κίνηση από το Τελεφερίκ και πάνω γίνεται μόνο με αλυσίδες και όσοι... "το 'χετε" πάρτα στον ώμο τα σκι σας, φορέστε μπουφάν και σκουφιά και... φύγατε για σκι!

Σοβαρά προβλήματα εν όψει και των εορταστικών ημερών έχουν προκληθεί και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες όπου έχει απαγορευτεί ο απόπλους.
Newsit.gr