Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ:AΛΗΘΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ Η....

       …επιστροφή στη δραχμή

Για αληθινή κόλαση, εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, κάνει λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος. Προβλέπει "βουτιά" στο βιοτικό επίπεδο

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος τυχόν επιστροφή της χώρας στη δραχμή.


Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο κ. Προβόπουλος κάνει λόγο για "αληθινή κόλαση", επισημαίνοντας ότι θα ...
...παρουσιαστούν ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγροτικά προϊόντα.
"Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους, ενώ ελλείψει καύσιμων ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματά τους".
Αναφερόμενος στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ο διοικητής της ΤτΕ τονίζει ότι θα "κάνει βουτιά", καθώς το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί σημαντικά έως και 70%.
Ακόμα, ο κ. Προβόπουλος κάνει λόγο για εικόνες που οδηγούν σε επάνοδο της δεκαετίας του ’50 και εκτιμά ότι οι Έλληνες δε θα ήθελαν να ζήσουν ένα τέτοιο "εφιαλτικό" - όπως το αποκαλεί – σενάριο, "που θα εγκυμονούσε επιπλέον τεράστιους κινδύνους για την εξωτερική ασφάλεια και τη θέση της χώρας".
news247.gr