Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ O ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ!


Ο υπολογιστής των 20 ευρώ έρχεται το 2012!Το Raspberry Pi είναι ένα πρωτότυπο project το οποίο υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο του Cambridge, και το οποίο ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά τον υπολογιστή των 16 λιρών (περίπου 20 ευρώ).
Σύμφωνα με τους συντελεστές του προγράμματος, η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει τον ...

...Ιανουάριο.
Τι είναι λοιπόν ο υπολογιστής των 20 ευρώ; Πρόκειται για έναν  mini-υπολογιστή, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, που θα μπορείτε να παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε.
Θα έχει βέβαια, «ακατέργαστη» μορφή, όπως περίπου στη φωτογραφία και θα μπορείτε να τον συνδέετε στην τηλεόρασή σας, και με ένα keyboard να τον χρησιμοποιήσετε ως οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή.
Με επεξεργαστή ARM σαν αυτούς που βρίσκουμε στα κινητά τηλέρφωνα, υποστήριξη HDMI και δυνατότητα αναπαραγωγής HD το μίνι PC δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο άλλους υπολογιστές.
Το λειτουργικό του θα είναι Linux, θα μπορείτε να το συνδέετε με οποιαδήποτε συσκευή μέσω ενός USB Hub, ενώ υπάρχει υποδοχή για ακουστικά ή ηχεία, και θα κυκλοφορήσει ένα δεύτερο μοντέλο, 7 δολάρια ακριβότερο, που θα διαθέτει κάρτα δικτύου για να μπορείτε να το συνδέετε με Ethernet καλώδιο.
Ήδη γίνονται οι πρώτες δοκιμές στη Βρετανία και σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε όλους.
mediagate.gr