Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

"ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ"... Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!

Δεν τα βρίσκουν πουθενά – Βγήκαν μαχαίρια με τους κορυφαίους να δείχνουν την πόρτα στον Γιώργο - Άγριος καυγάς μέχρι τα ξημερώματα

   Γ. Παπανδρέου: δεν θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα- τι δεν είπε

   Βενιζέλος: ως τις 15 Ιανουαρίου οι εκλογές- Λοβέρδος: τριήμερη 

  διαδικασία χωρίς εκστρατεία των υποψήφιων

  Χρυσοχοϊδης: καθαρές

  λύσεις πριν τις εθνικές εκλογές- Εκλογή από τη βάση ζητούν 

  οι κορυφαίοι

“Θα κάνω το καθήκον μου και θα το κάνω όπως πρέπει” Μόνο αυτή η φράση άφησε κάτι να εννοηθεί, ήταν η μόνη που ακούστηκε ως προς το άνοιγμα των διαδικασιών από τον Γ. Παπανδρέου και ήταν πολλά τα στελέχη που δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους καθώς περίμεναν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό, ειδικά στους κορυφαίους ήταν η...


... αποστροφή του λόγου του στην οποία αναφέρθηκε σε συλλογική ευθύνη και πως ο ίδιος δεν επιθυμεί ρόλο εξιλαστήριου θύματος, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα κινηθεί ως πιλώνας σταθερότητας στο κόμμα.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις κοινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο ΠΑΣΟΚ και τις οποίες κλήθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνησή του.Παράλληλα αναφέρθηκε και στη δράση ποικίλων
συμφερόντων, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος που υπήρξε καθυστέρηση στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Επίσης μίλησε και για κακοφωνία κυβερνητικών και ηγετικών στελεχών του

Κινήματος,”δεν δέχομαι μαθήματα περί τόλμης” είπε αναφερόμενος στο εαν εκείνος αναγνωρίζει τις δικές του ευθύνες.

Παράλληλα άφησε υπονοούμενα για τη συμπεριφορά στελεχών που τον καλούν να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής λέγοντας “Δεν δέχομαι την αιχμαλωσία της πολιτικής, με στόχο την παρασιτική επιβίωση κάποιων”.

Η δυσφορία των στελεχών φάνηκε σε όλα τα επίπεδα. Από την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου που
δήλωσε πως δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές και μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες και σημείωσε πως δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πάει σε βουλευτικές εκλογές χωρίς να έχει αναδειχθεί νέος πρόεδρος.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επισήμανε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου πρέπει να έχουν αποφασιστεί οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει το Κίνημα. Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μετέχει σε διαδικασίες ανάλογες με τη σημερινή ή άλλες, καθώς θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το τι θα κάνει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι κατά των καταστατικών διαδικασιών, οι οποίες προβλέπουν εκλογή Προέδρου με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων, αλλά όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες ανέφερε ότι ο ίδιος, απευθυνόμενος στους παρόντες, είπε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει τις φιλοδοξίες του, "εφόσον μου το ζητήσετε"

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την άμεση σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου, καθώς όπως σημείωσε μέσα σε τέτοιους καιρούς χρειάζεται η γρήγορη αντίδραση του κινήματος.

Το θέμα δεν είναι ποιόν πρόεδρο θα έχουμε, αλλά ποίου κόμματος θα ηγείται, ανέφερε στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Σε ότι αφορά το εσωκομματικό ζήτημα ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι δεν είναι υπέρ “ούτε της διαρχίας, ούτε της μοναρχίας”
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρέππας είπε ότι θα πρέπει να βγει το μήνυμα ότι είμαστε στο ΠΑΣΟΚ όλοι και θα είμαστε και αύριο με διαδικασίες στην βάση και όχι με φεουδάρχες και κομματάρχες.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε στους “πρωτοκλασάτους” που έπαιρναν μέρος στις αποφάσεις και οι οποίοι δεν δικαιούνται να ασκούν κριτική, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την σύγκληση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Newsit.gr