Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ!

 Η χαλαζοθύελλα που έπληξε ανήμερα των Χριστουγέννων τη Μελβούρνη ήταν η όγδοη μεγαλύτερη καταστροφή της Αυστραλίας για το 2011, με πρώτη τις πλημμύρες του Κουίνσλαντ στις αρχές του έτους.

Πάνω από 15.000 αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημιώσεις σπιτιών, αυτοκινήτων και επιχειρήσεων από τις ζημιές που προκάλεσε το...

... χαλάζι, που σε πολλές περιπτώσεις είχε το μέγεθος μπάλας του γκολφ.

Λόγω των φυσικών καταστροφών που έπληξαν φέτος την Αυστραλία, οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν ζημιές 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η χαλαζοθύελλα των Χριστουγέννων προκάλεσε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Μελβούρνη.

Εκτιμάται πως το χαλάζι κατέστρεψε περισσότερα από 6.000 αυτοκίνητα. Στο μεταξύ, η Αυστραλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος με καύσωνα. Σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το θερμόμετρο θα φθάσει τους 45 βαθμούς, ενώ στη Μελβούρνη τους 36.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι δήμαρχοι της Μελβούρνης και του Σύδνεϋ λένε ότι η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να υποδεχθούν το 2012 στο λιμάνι του Σύδνεϋ και τουλάχιστον 500.000 στο κέντρο της Μελβούρνης.

Πηγή:Zougla.gr