Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

"ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ" ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.....

                …προσκυνητές και φέτος!
               Σε κλίμα κατάνυξης  

Το σπήλαιο της Γέννησης: Οι προσκυνητές, παρά την οικονομική κρίση στις δυτικές χώρες και την αναταραχή στον αραβικό κόσμο, έφτασαν και φέτος τις δεκάδες χιλιάδες 
Το σπήλαιο της Γέννησης: Οι προσκυνητές, παρά την οικονομική κρίση στις δυτικές χώρες και την αναταραχή στον αραβικό κόσμο, έφτασαν και φέτος τις δεκάδες χιλιάδες

Βηθλεέμ
Σε κλίμα κατάνυξης προσέρχονται εκατοντάδες προσκυνητές στη Βηθλεέμ, γιορτάζοντας και φέτος τη γέννηση του Θεανθρώπου. Οι επισκέπτες υπολογίζονται σε 90.000, περίπου δηλαδή στα υψηλά επίπεδα της περυσινής χρονιάς -και αυτό παρά την αναταραχή στον αραβικό κόσμο αλλά και την οικονομική κρίση στις δυτικές χώρες.

 Αποκορύφωμα, για τους Καθολικούς επισκέπτες, είναι η νυχτερινή λειτουργία που θα τελέσει ο Λατίνος Πατριάρχης στον Ναό της Γεννήσεως.

Το ισραηλινό υπουργείο Τουρισμού εκτιμά πως ο αριθμός των επισκεπτών θα φτάσει τα περυσινά ρεκόρ των τελευταίων χρόνων, καθώς οι συγκρούσεις με τους Παλαιστινίους είχαν μειώσει σημαντικά τις αφίξεις στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης τα περασμένα χρόνια.

Η Βηθλεέμ περικυκλώνεται σε τρεις πλευρές της από το τείχος που έχει στήσει το Ισραήλ γύρω από τη Δυτική Όχθη. Ο Λατίνος Πατριάρχης, όπως και οι εκατοντάδες προσκυνητές που φτάνουν στην πόλη, πέρασε από ένα από τα σημεία ελέγχου το μεσημέρι του Σαββάτου κατά την παραδοσιακή λιτανεία από την Ιερουσαλήμ προς το Ναό της Γεννήσεως.

Ο αριθμός των χριστιανών στη Δυτική Όχθη βαίνει μειούμενος, λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που οδηγούν τους κατοίκους σε μετανάστευση. Ακόμη και στην ίδια τη Βηθλεέμ, όπου το χριστιανικός στοιχείο ήταν ισχυρότερο, οι μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι είναι πλέον περισσότεροι από τους χριστιανούς.
 
Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Βίκτορ Μπαταρσέχ, ανέφερε στο δικό του μήνυμα για την ημέρα την ελπίδα του οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Φέτος, οι Παλαιστίνιοι απέκτησαν έδρα στην UNESCO και υπέβαλαν αίτημα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για οριστική και πλήρη αναγνώριση. «Για αυτό τα φετινά Χριστούγεννα είναι τόσο ιδιαίτερα για εμάς» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.
in,gr