Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

KEΡΚΥΡΑ:ΣΟΚ! ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ...

 Αστυφύλακας για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε 38χρονος Αστυφύλακας για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.
Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα 38χρονος Αστυφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας ...


...και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, διότι χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.
Για την υπόθεση εκδόθηκε σήμερα σχετικό Δελτίο Τύπου από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

2.Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος παράνομων αλλοδαπών και ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα
Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης παράνομων αλλοδαπών και ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε, χθες βράδυ, μετά από συντονισμένη επιχείρηση μικτού κλιμακίου προσωπικού του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην Κέρκυρα και ακολούθως στην Αθήνα.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνεχούς παρακολούθησης και ερευνών διαπιστώθηκε, ότι στο κύκλωμα μετείχαν δύο (02) ημεδαποί, 27 και 51 ετών αντίστοιχα, ένας (01) αστυνομικός 38 ετών και ένας (01) αλλοδαπός ηλικίας 26 ετών.
Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες, ο 27χρονος παρέδωσε, στη Λευκίμμη σε προκαθορισμένη συνάντηση από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, οι οποίοι παρουσιάστηκαν με Τ/Χ σκάφος, είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία.
Ακολούθησε η σύλληψη των είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών και του 27χρονου.
Στη συνέχεια συνελήφθη στην περιοχή Αλυκών Κέρκυρας ο 38χρονος αστυνομικός, διενεργώντας περιπολία, όπως είχαν προσχεδιάσει με τον 27χρονο, για την εξασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς των ανωτέρω.
Ταυτόχρονα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ο 51χρονος ημεδαπός και ο 26χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρηματική αμοιβή ως αντίτιμο της μεταφοράς των αλλοδαπών από την Κέρκυρα στην Ιταλία.
Στην Κέρκυρα, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 27χρονου από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου (και σκύλος από Α.Δ. Κέρκυρας), όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστικό δοχείο συνολικού μικτού βάρους 781 γρ., το οποίο περιείχε μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 96 γρ., μία συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 15 γρ. και 18 μικρές πλαστικές συσκευασίες με ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 332 γρ., μία (01) ζυγαριά ακριβείας, ένα (01) τυφέκιο τύπου φλόμπερ και μία (01) χάρτινη συσκευασία με 39 φυσίγγια φλόμπερ και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.
Νομότυπη έρευνα διενεργήθηκε και στην οικία του 38χρονου αστυνομικού, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 15 γρ., μία (01) καραμπίνα και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας διενεργείται προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα απείχε της ποινικής δίωξης των είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών και  πρόκειται να παραδοθούν στο Συνοριακό Τμήμα Κασσιώπης