Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα ενώ τη νύχτα και το πρωί θα σημειωθεί παγετός.
Σε πολλές περιοχές της χώρας τα Χριστούγεννα είναι παγωμένα και λευκά. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός ενώ τα ορεινά της Ελλάδας έχουν στρωθεί με χιόνι.

Οι επαρχιακοί δρόμοι είναι ανοιχτοί μεν, σε αρκετά σημεία ωστόσο η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες. Η τροχαία συνιστά να μην τις ξεχνάμε γιατί θα ταλαιπωρηθούμε και θα ταλαιπωρήσουμε πολλούς άλλους, αν ακινητοποιηθεί το όχημά μας.

Τη Δευτέρα το κρύο θα συνεχιστεί ενώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι ο παγετός στα βόρεια και οι άνεμοι 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία. Τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικά στη Χαλκιδική και την Πιερία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -07 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και Στερεα, και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες οποτε και ενδέχεται στα βόρεια να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη
Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοδυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια.

Τετάρτη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ λίγες νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Πέμπτη 
Αναμένονται λιγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή και Σάββατο
Ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές με σταδιακή βελτίωση το Σάββατο από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.