Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΟΤΑΝΙΚΟ:ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ

Με ονομαστική ψηφοφορία "πέρασε" η διάταξη για τα αυθαίρετα, που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό. Για "εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών" κάνει λόγο ο Γ. Καρατζαφέρης
Τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που καταψήφισε το επίμαχο άρθρο 29 του νομοσχεδίου για την ρύθμιση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του ...
...Ελαιώνα.
Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας: "Πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών. Ρωτήστε τον δήμαρχο του Λονδίνου. Όσοι συνελήφθησαν είχαν ξεκινήσει μέσα από τζαμιά.
Παίζετε με τη φωτιά και καταστρέφετε την Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κοιτάμε προς το Γουδή"!
"Οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για Γουδή", απάντησε σε  έντονο ύφος ο  υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας στον κ. Καρατζαφέρη, όταν μιλάει για Ειδικά Δικαστήρια, να μην απευθύνεται στην κυβέρνηση.  
Όσον αφορά στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, μεταξύ των αλλαγών που κατέθεσε ο υπουργός, είναι η σύντμηση του χρόνου ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που προβλέπεται, από 20 σε 10 χρόνια από την έναρξη του νόμου και η αύξηση κατά 6 μήνες, του χρονικού περιθωρίου καταβολής του προστίμου για αυθαίρετο (από 24 μήνες γίνεται 30).
Επιπλέον, προβλέπεται η καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου σε διάστημα τριών μηνών από την ψήφιση του παρόντος νόμου, δηλαδή τον προσεχή Δεκέμβριο, από οκτώ μήνες που ίσχυαν προηγουμένως. Ακόμη, με απόφαση του ΥΠΕΚΑ θα καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των ισόποσων δόσεων που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων εντός του 30μηνου.
Τέλος, για τα προ του 1983 αυθαίρετα προβλέπεται περαιτέρω μείωση του προστίμου (ο πολλαπλασιαστικός συντελεστής μειώνεται από 0,2 σε 0,15).
Σημειώνεται, ότι το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία (ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.), ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
 πηγή:news247.gr