Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ...


               ...ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ!
Στέφανος Γκίκας: «Πληρώνουμε για άλλη μια φορά την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν με την άρση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων που εξυπηρετούν τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας δήλωσε τα εξής:

«Η έλλειψη διορατικότητας και προβλεπτικότητας της κυβέρνησης, είναι προφανής, αφού το...
... πρόβλημα, όπως άλλωστε αναφέρει και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος σε σχετική ανακοίνωση, ήταν γνωστό από καιρό. Από την ενημέρωση που είχα από τον αρμόδιο Τομέα του κόμματός μας, έγινε σαφές, ότι η άρση της εξουσιοδότησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στον αντιπρόσωπό του στην Ελλάδα, δεν ακυρώνει την ισχύ των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί υπό την ευθύνη του.
Επίσης, αντί να ακούμε μεγάλα λόγια από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, περί “πλήρους ανασύνταξης της εθνικής νομοθεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών”, θα μπορούσε ως προσωρινή λύση, να τεθεί σε ισχύ σχετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία, τα επιβατικά πλοία κάτω των 1.500 κόρων ολικής χωρητικότητας δεν απαιτείται να είναι εντεταγμένα σε κλάση εξουσιοδοτημένου Νηογνώμονα. Με τη διάταξη αυτή, θα μπορούσαν να απεμπλακούν αρκετά  πλοία και να εξυπηρετηθούν αρκετά από τα «αποκλεισμένα» νησιά.
Δυστυχώς πληρώνουμε για άλλη μια φορά την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αφού έχουν απομακρυνθεί πρακτικά και επιχειρησιακά από το Λιμενικό Σώμα.
Ευτυχώς που καμία κυβέρνηση δεν είναι μόνιμη και γρήγορα η Νέα Δημοκρατία θα επανασυστήσει το κρίσιμο για τη χώρα αυτό Υπουργείο.»