Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ....


Αποστράτους Αξιωματικούς της ΒΔ Ελλάδας
IOYLIOS AYGOYSTOS 2011 MEROS B 107.jpgΕπίσκεψη στο Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΠΝ και ΛΣ, ΒΔ Ελλάδας, στην Κέρκυρα, πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας ανέλυσε στους παρευρισκόμενους...
... απόστρατους Αξιωματικούς τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας, καθώς και τους αποστράτους. Ανέφερε, ότι βασικές προτεραιότητες της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι, η αποκατάσταση του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ελλήνων Αξιωματικών, που έχει τρωθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους απαράδεκτους κατά καιρούς χαρακτηρισμούς, η ανασυγκρότηση του Στρατεύματος με έμφαση στην διατήρηση ισχυρής αποτρεπτικής ικανότητας, η προώθηση της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας με την αναθεώρηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ «περί Ιεραρχίας και Προαγωγών», ο ορθολογικός προγραμματισμός των εξοπλιστικών δαπανών, η απόλυτη διαφάνεια στις συμβάσεις των ΕΔ, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας καθώς και η βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης. Ανέφερε επίσης, ότι εξετάζεται η αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές.

Επί του κρίσιμου θέματος της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ, που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες αποστράτους, τόνισε ότι η παρούσα άκρως αρνητική εικόνα, οφείλεται στις κακές επιλογές και πολιτικές της περιόδου 1995-2004, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι η εξυγίανση των οικονομικών και η βιωσιμότητα των Ταμείων αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και είναι επιβεβλημένη. Ανέφερε ότι η ΝΔ επεξεργάζεται πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι η ταχύτερη απόδοση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τα Ταμεία, η χρησιμοποίηση των Εισφορών Αλληλεγγύης (πρώην ΛΑΦΚΑ), η αποδοτικότερη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων, η αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΕΘΑ προς όφελος των Ταμείων, κ.α.. Ξεκαθάρισε δε, ότι η ΝΔ είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την υπαγωγή των Μετοχικών Ταμείων στο Υπουργείο Εργασίας.

Αναφερόμενος στις συνεχείς περικοπές στα εισοδήματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών υπογράμμισε, ότι τα στελέχη έχουν υποστεί καίρια πλήγματα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ότι έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε νέες περικοπές στο πλαίσιο του Ειδικού Μισθολογίου.

Εξέφρασε τέλος, την ανησυχία της ΝΔ για τις μεγάλες περικοπές τόσο στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, όσο και στις λειτουργικές δαπάνες των ΕΔ, που δεν έχουν προηγούμενο, διευκρινίζοντας, ότι περικοπές που επηρεάζουν το αξιόμαχο του Στρατεύματος δεν πρέπει να αποτελούν ούτε στοιχείο συζήτησης, ούτε αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, θέση που επανειλημμένα έχει διατυπώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.