Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

KEΡΚΥΡΑ:ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ...

… την Πρυτανεία για να κοιμηθούν στους καναπέδες
Άστεγοι για το μήνα Σεπτέμβριο παραμένουν οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου παρότι άρχισε σήμερα η εξεταστική περίοδος για όλα τα τμήματα εκτός από το Μουσικών Σπουδών που αρχίζει την επόμενη Δευτέρα.
Σήμερα το μεσημέρι έγινε η πρώτη από τις ...
...γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, στο τμήμα Τεχνών ήχου και εικόνας και αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη της πρυτανείας και του τμήματος. Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν για μεγάλο διάστημα τις καταλήψεις και για το λόγο αυτό ζητούν αναβολή της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.
Επίσης, όσοι δεν έχουν βρει στέγη αποφάσισαν να μετακομίσουν στο κτίριο της πρυτανείας και να κοιμούνται στους καναπέδες. 
Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της φοιτητικής παράταξης ΜΑΣ, Κώστα Κλάδο, δεν υπάρχει κανένα νεότερο από την πλευρά του Δήμου  Κέρκυρας, μετά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο να ληφθούν πρωτοβουλίες για την ανεύρεση ξενοδοχείου.
Οι φοιτητές ζητούν την συμπαράσταση όλων των Κερκυραίων και προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων. Την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, θα κάνουν συγκέντρωση στο Ιστορικό και πορεία στους δρόμους της πόλης.  
Σύνταξη: Μαρία Παγκράτη