Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

O ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

kairos-deutera-5-9-2011Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της επικράτειας, με εξαίρεση περιοχές των ανατολικών παραλιακών τμημάτων της Εύβοιας αλλά και της Βόρειας Κρήτης που θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι όμως και κατά τις 16:00-17:00 μμ αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις σε ...

...περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας (στα πολύ ορεινά τμήματα της και πρίν το μεσημέρι), της Δυτικής Μακεδονίας ,της Ανατολικής κυρίως Ηπείρου αλλά και ενδεχομένως των Δυτικών τμημάτων της Θεσσαλίας. Η μέρα θα συνεχιστεί σε αυτό το καιρικό σκηνικό, με τις υπόλοιπες περιοχές τις χώρας να απολαμβάνουν τον γαλάζιο ουρανό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Από αργά το βράδυ όμως υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ενδεχομένως και στα ορεινά η πολύ ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Θεσσαλίας (μικρότερη η πιθανότητα εκεί).
Μέγιστες Θερμοκρασίες :
Βόρεια 34
Δυτικά 36-37
Κεντρικά 35
Νησιά Α/Α 34-35
Κυκλάδες 30-31
Κρήτη 31 (..36 Νότια παράλια Ηρακλέιου)
Άνεμοι :
Ιόνιο : Αρχικά ασθενείς έως 4 bf και από Α/ΝΑ διευθύνσεις και από το μεσημέρι Δ/ΒΔ εντάσεως 4-5 bf.
Αιγαίο : Γενικά οι άνεμοι στο ΒΑ Αιγαίο θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις, στο Κεντρικό από Βόρειες διευθύνσεις και στο Νότιο και Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-6 και τοπικά 7 bf στις θαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων και του Καρπάθιου Πελάγους. Στο ΒΔ Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι και θα πνέουν κυρίως από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως έως και 5 bf.
Αθήνα :
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο νομό Αττικής με πιθανότητα για ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων το μεσημέρι κυρίως στα Βόρεια και Βόρειο-Δυτικά Προάστια και συγκεκριμένα πάνω από τα όρη Αιγάλεω και Πάρνηθα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει το μεσημέρι στους 34-35 βαθμούς κελσίου, ενω στα Ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι κατά 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4-5 bf και στον Νότιο Ευβοϊκό από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση έως και 6 bf.
Θεσσαλονίκη :
Αίθριος γενικά ο καιρός και στο νομό Θεσσαλονίκης με πιθανότητα και εκεί για ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων το μεσημέρι κυρίως στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει τις μεσημεριανές ώρες τους 32 βαθμούς κελσίου ενω στον Θερμαϊκό θα πνέουν άνεμοι κυρίως Ν/ΝΑ διευθύνσεων με ένταση 3-4 και τοπικά ίσως και 5 bf (μέχρι το μεσημέρι στις θαλάσσιες περιοχές του 1ου ποδιού της Χαλκιδικής). Από αργά το απόγευμα αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων.
Μέγιστες Θερμοκρασίες Πόλεων :
Πάτρα 35
Ηράκλειο 29
Λάρισα 33
Σύρος 28
Βόλος 32
Καβάλα 30
Ιωάννινα 32
Φλώρινα 30
Αλεξανδρούπολη 30
Ναύπλιο 33
Σαντορίνη 30
Ρόδος 34
Κως 33
Μυτιλήνη 32
Καστελόριζο 32
Κέρκυρα 33
Ικαρία 30
Πτολεμαΐδα 29
Προοπτική Εβδομάδας :
Από την Τρίτη το βράδυ μια ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει την χώρα μας η οποία ειδικά την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη θα δώσει αρκετές βροχοπτώσεις αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Την Τετάρτη αναμένονται να σημειωθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχοπτώσεων που θα εκδηλωθούν στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας.
Από άποψη θερμοκρασιακών τιμών, φαίνεται η εβδομάδα να κυλά χωρίς ιδαίτερες μεταβολές. Ο υδράργυρος καθημερινά θα φτάνει στους 34-35 ίσως και τοπικά στους 36 στα Ηπειρωτικά. Μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται πτώση του υδραργύρου κατά 1-2 ίσως και 3 μονάδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Ένας νέος κύκλος μελτεμιού θα απασχολήσει το Αιγαίο όλη την εβδομάδα με ανέμους 4-6 και τοπικά 7 bf , ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν σαφέστατα πιο εξασθενημένοι μέχρι και 4-5 bf τοπικά.
Πρόγνωση:
Καλλιάνος Ιωάννης