Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 33ΧΡΟΝΗΣ ΖΩΗΣ

Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 25 χρόνια για το σύνολο των κακουργηματικών πράξεών του, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας στον 27χρονο Χρήστο Παπάζογλου για τη στυγερή δολοφονία της 33χρονης Ζωής Δαλακλίδου τον Δεκέμβριο του 2012 στην Ξάνθη.
Ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια στον φονιά της 33χρονης Ζωής
Ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου το Δεκέμβριο του 2012 κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε την 33χρονη κοπέλα βάζοντάς την φωτιά.
Ο Παπάζογλου ανέμενε την άτυχη κοπέλα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν οι γονείς της, τους οποίους επισκέφθηκε από τη Θεσσαλονίκη όπου διέμενε μόνιμα. Αρχικά προσπάθησε να τη βιάσει και όταν εκείνη αντιστάθηκε της επιτέθηκε, την κακοποίησε και στη συνέχεια την έβαλε φωτιά αφού πρώτα την περιέλουσε με βενζίνη που πήρε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως οι πράξεις του έγιναν υπό την επήρεια μέθης, όμως ο εισαγγελέας αντέκρουσε τα επιχειρήματα του δράστη, που σημειωτέον έπεσε σε πλήθος αντιφάσεων και ζήτησε να κριθεί ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ο εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, 20ετής κάθειρξη για τον βιασμό, 20ετής κάθειρξη για τον εμπρησμό και ένα χρόνο για κάθε μια από τις πλημμεληματικές κατηγορίες.
Η δίκη του Χρήστου Παπάζογλου ξεκίνησε το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας για το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Άξιο αναφοράς είναι ότι όπως τονίστηκε στην ακροαματική διαδικασία, ακόμη κι ο ιατροδικαστής “λύγισε” στην έρευνα που διεξήγε για τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης Ζωής Δαλακλίδου.
Αρχικά, το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου Χρήστου Παπάζογλου για αναβολή της εκδίκασης έως την τέλεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης απορρίφθηκε από την έδρα και η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας. «Ζητώ συγνώμη από την οικογένεια. Δηλώνω ένοχος για όλες τις κατηγορίες», είπε ο Παπάζογλου με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.
Τραγικές φιγούρες ο πατέρας Θεολόγος Δαλακλίδης και τα αδέλφια της άτυχης Ζωής, Ηλίας και Ελένη, που αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τα όσα τραγικά βίωσαν εκείνο το βράδυ, αντικρίζοντας τον δικό τους άνθρωπο να καίγεται λίγο πιο δίπλα από την εξώπορτα του σπιτιού τους. Οι μαρτυρίες τους ήταν κόλαφος για τον κατηγορούμενο, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το σκηνικό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους. Ακολούθησε η μαρτυρία της φίλης του θύματος, Βασιλικής Αθανασίου, η οποία ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή τη Ζωή Δαλακλίδου.
Ακολούθησαν οι καταθέσεις δύο αστυνομικών, που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου, ενώ ο κατηγορούμενος σε όλη την ακροαματική διαδικασία φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ήταν ανέκφραστος, με τη φωνή του να ακούγεται μόλις μια φορά και να ψελλίζει κάτι για το όπλο του εγκλήματος.
Στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι φεμινιστικών οργανώσεων που είχαν αναρτήσει πανό για τη βία κατά των γυναικών.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr