Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ...

            …για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταγγέλλει την αναίτια και απρόκλητη επίδειξη αυταρχισμού και βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στην μεγάλη ειρηνική διαδήλωση και πορεία των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του κερκυραϊκού λαού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πορεία εμποδίστηκε ν’ ακολουθήσει την προγραμματισμένη διαδρομή της. Χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Προκαλεί εντύπωση ο ιδιαίτερος ζήλος με τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζουν τη θεωρία του προϊσταμένου τους κου Δένδια και του πρωθυπουργού κου Σαμαρά περί… «βίαιων και ακραίων συμπεριφορών».

Η φοιτητική και λαϊκή διαδήλωση, που θυμίζει τους αγώνες για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, και εκφράζει τους σημερινούς αγώνες για την απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων, για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδύναμων, θεωρείται «ακραία» και αντιμετωπίζεται με καταστολή!

Το ίδιο το νόημα και το μήνυμα του Πολυτεχνείου, θεωρείται «ακραίο» και αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό!

Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι οι αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές και η κρατική βία και καταστολή συμβαδίζουν και αλληλοσυμπληρώνονται. Για την Αριστερά, για τον ΣΥΡΙΖΑ,  είναι θεμελιώδες αξίωμα, ότι ο αγώνας για την προάσπιση της δημοκρατίας στη χώρα μας, ταυτίζεται με τον αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για την ευημερία του λαού μας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η κρατική βαναυσότητα και η καταστολή, δεν μπορούν να σβήσουν, αλλά αντίθετα δυναμώνουν και καθιστούν επίκαιρα τα μηνύματα και τις αξίες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση.