Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΗ...

                               ...δημοφιλία !!!
                 Τι λένε οι κρυφές μετρήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ
Τα δεδομένα μυστικών δημοσκοπήσεων μελετούν στην Κουμουνδούρου και φτάνουν στο συμπέρασμα ότι πλέον καταγράφεται υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά ευρήματα. Τα δεδομένα μυστικών δημοσκοπήσεων μελετούν στην Κουμουνδούρου και φτάνουν στο συμπέρασμα ότι πλέον καταγράφεται υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά ευρήματα.

Σχετικά υπονοούμενα εξέφραζαν εδώ και μέρες ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενα μετρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στοιχεία από άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων, τα οποία έχουν φτάσει στην κατοχή της Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εν λόγω σφυγμομετρήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται περί τις 4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στην -παραδοσιακά αδιάψευστη- παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση «ανεξαρτήτως τί θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα εκτιμάτε ότι θα νικούσε αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή». Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μετρήσεις δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στα ποιοτικά ευρήματα, αλλά και υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα στη δημοφιλία.
Δημοσίευμα με νόημα
Τα σχετικά αποτυπώθηκαν και σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «Οι κρυφές δημοσκοπήσεις πανικοβάλλουν Σαμαρά-Βενιζέλο». Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, εκτός από το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κρίσιμα μεγέθη, έχει αυξηθεί το ποσοστό όσων ζητούν «εκλογές εδώ και τώρα», ενώ εμφανίζει σημαντική κάμψη η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το δημοσίευμα της «Αυγής» έχει ως εξής:
«Μόνο τυχαίος δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ο πανικός που είχε καταλάβει τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, πανικός που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο… “καουμπόικο” ύφος των τοποθετήσεών τους την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των κρυφών δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους οι επικεφαλής των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων ανάβουν κόκκινο φως για την κυβέρνηση.
Οι δημοσκοπήσεις αυτές καταγράφουν ολική ανατροπή του πολιτικού κλίματος, με μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. (με 4 ποσοστιαίες μονάδες). Στις ίδιες δημοσκοπήσεις, δεύτερη φορά μετά τις εκλογές, διαπιστώνεται οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης, μια μέτρηση που, σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές, θεωρείται ως ο πιο αξιόπιστος δείκτης για την καταγραφή του πολιτικού κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό η ταραχή της Συγγρού επιτείνεται κι από το ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που αυτή διαθέτει, η ανατροπή που σημειώνεται δεν έχει να κάνει μόνο με τη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο με την κατάρρευση των δικών της ποσοστών.

Η ανησυχία των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου φαίνεται να ενισχύεται κι από το ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διαθέτουν για τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απεικονίζουν πολύ μεγάλη αύξηση του αιτήματος για εκλογές από την πλευρά των πολιτών, παρόλο που οι κρίσεις υπέρ της αναγκαιότητας προσφυγής στις κάλπες υπολείπονται ακόμη των αρνητικών. Η ανησυχία τους επιτείνεται περαιτέρω, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν πως η δημοτικότητα τους ως πολιτικών αρχηγών εμφανίζει σημαντική κάμψη. Στον αντίποδα η δημοτικότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται ενισχυμένη, ξεπερνώντας αυτή του πρωθυπουργού. Επίσης, παρά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής, η δημοτικότητα του προφυλακισμένου αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου εμφανίζει αύξηση, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος προσεγγίζουν οριακά διψήφιο νούμερο.
Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, στοιχείο που ταράζει τους επικεφαλής της δικομματικής κυβέρνησης είναι κι αυτό της μέτρησης που δείχνει ότι η ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση είναι κάτω του 20%, μια τιμή που θεωρείται από τους ειδικούς οριακή. Έτσι, λοιπόν, τα “γέλια” του Σαμαρά και οι προκλήσεις του Βενιζέλου για “μονομαχίες” μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθούν…»
MATRIX24