Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΑΚΡΙΒΥΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΤΣΙΠΑ;

Ποιος το περίμενε άραγε;
Του Χρήστου Άνθη 

         Η φωτογραφία  είναι από το Γρεκι
Οι Έλληνες χρησιμοποιούμε μια λέξη ενίοτε την <ΤΣΙΠΑ> . Λέμε για παράδειγμα σε κραυγαλέες πράξεις που προκαλούν την κατάρρευση κάθε μέτρου και λογικής ότι <Δεν υπάρχει τσίπα>.
Είναι σαφές και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες το έχουμε καταλάβει ότι ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ μέτρα δεν πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση. Τονίζουν οι πολιτικοί ειδήμονες και οι εντολοδόχοι δημοσιογράφοι τους την λέξη ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ.
Αυτό βεβαίως γίνεται έντονα τις τελευταίες μέρες καθότι τα μέτρα που θα έρθουν και θα πέσουν στο κεφάλι μας θα είναι...


... κεραυνοβόλα και κατακόρυφα.
Δεν πρόκειται να μειώσουν άλλο μισθούς και συντάξεις, αλλά αν θέλεις να κρατήσεις το κοτέτσι σου, ή τις ελιές σου, ή το χωράφι σου ,ή το φτωχικό σου σπίτι , θα πληρώσεις 3 μισθούς, ή συντάξεις, ή 3 μηνιάτικα σε μεροκάματα το χρόνο, ή θα μείνεις άστεγος, άκληρος ,ή ακόμα και υπόδικος.
Άμα λένε οριζόντια εννοούν ότι δεν θα μας κόψουν το κεφάλι από το λαιμό σπαθιά με οριζόντια κίνηση, αλλά θα μας το ανοίξουν σαν καρπούζι με κάθετη σπαθιά.
Χθες στην βουλή ο πρωθυπουργός Βερμπάλιζε και χαριτολογούσε .Ο Βενιζέλος ιδροκοπούσε να τον γλύφει και να τον στηρίζει για να μην μπει φυλακή και οι 153 από κάτω κτυπούσαν παλαμάκια, προφανώς από οίστρο και ευδαιμονία για την επερχόμενη θανατική μας καταδίκη.
Είναι χρήσιμο να σας αναφέρω ότι κατά την διάρκεια των συζητήσεων προχθές με την ΤΡΟΙΚΑ, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του υπουργείου οικονομικών προσπάθησαν να μεταφέρουν την αντίθεσή και την αδυναμία του Ελληνικού λαού σε οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα. Τότε ο ΤΟΜΣΕΝ τους απάντησε με προσβλητικές χειρονομίες ξευτιλίζοντάς τους και συνέχισε ακάθεκτος τις παραγγελίες του προς τους πολιτικούς αχυράνθρωπους της χώρας μας.
Τις επόμενες μέρες χάνουμε κτήματα σπίτια και χωράφια. Η εντολή του Γερμανού πρέσβη προς τους συμπατριώτες του, μην αγοράζετε ακόμη τίποτε θα τους τα πάρουμε για ένα κομμάτι ψωμί ,γίνεται πράξη.
Κατά τα άλλα για μερικοί Έλληνες ακόμα απασχολούνται αν νίκησε, ο Ολυμπιακός ,ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και με ότι άλλα κουραφέξαλα μας ταΐσουν τα κανάλια του ΓΚΕΜΠΕΛ και της ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡΑΣ.
Ούτε που μας πάει το μυαλό ότι το χωράφι που μας έσωσε από την πείνα της κατοχής, πλέον το χάνουμε και το σπίτι που μπορεί να το έκτισε ο προπάππους πέταξε.
Όταν η πείνα θα θερίσει, η ακτημοσύνη θα είναι νόμος και οι άστεγοι πλειοψηφία, τότε να δω πως θα μας γλυτώσει ,ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, και ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής.

Αυτή είναι χώρα;;;;
Αυτή είναι Κυβέρνηση;;;
Αυτοί είναι βουλευτές;;;;
Αυτή είναι διαπραγμάτευση;;;
Αυτός είναι λαός;;;;;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΙΠΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ;;;;; Την ιδιωτικοποιήσαμε και αυτήν;;;;



Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ το άθλημα του ποδοσφαίρου είναι σεβαστό και αξιόλογο. Το υπνωτικό του ποδοσφαίρου είναι πρέζα κακής ποιότητας . Νομίζω ότι αυτή την στιγμή μας μαστουρώνουν κανονικά!!!!!