Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΟΣ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Η ΜΥΡΤΩ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....

            ...από την άγρια επίθεση του Πακιστανού!

Οι πρώτες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα You Caring.com, όπου οι «Φίλοι της Μυρτώς» έχουν δημιουργήσει σελίδα όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά

Συγκίνηση και οργή προκαλούν οι φωτογραφίες της άτυχης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, ενάμιση χρόνο μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από τον αδίστακτο Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο.

Οι πρώτες φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύει η «Espresso», κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα You Caring.com, όπου οι «Φίλοι της Μυρτώς» έχουν δημιουργήσει σελίδα όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά.

Στην πρώτη φωτογραφία το άτυχο κορίτσι όμορφη και ανέμελη ποζάρει με φόντο ροζ λουλούδια στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου, και στη δεύτερη μέσα στο νοσοκομείο της Βοστώνης με εμφανή τα σημάδια από την κακοποίηση.

Στόχος του εράνου που γίνεται είναι η αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει την Μυρτώ για τη διατροφή και την επικοινωνία. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 3.822 δολάρια ενώ απαιτούνται 25.000$, δηλαδή περίπου 18.600€
 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΝΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ

Τι λέει  ο καθηγητής του Χάρβαρντ Γιώργος Βέλμαχος και γιατί χαρακτηρίζει τη διαδρομή που έχει μπροστά της η 16χρονη «μακρά και αβέβαιη»

Τη δική της μάχη για ζωή συνεχίζει να δίνει από το ειδικό κέντρο αποκατάστασης του Χάρβαρντ στη Βοστόνη η 16χρονη Μυρτώ.

«Η κατάσταση της Μυρτούς έχει σταθεροποιηθεί, αλλά ο δρόμος που πρέπει να διανύσει είναι μακρύς» λέει μιλώντας στο protothema.gr ο καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και διευθυντής του Τραυματιολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, Δρ Γιώργος Βέλμαχος.

«Ευτυχώς σε αυτή τη μακρά και με αβέβαιη έκβαση διαδρομή η Μυρτώ έχει πάντοτε στο πλευρό της, μέρα και νύχτα, τη μητέρα της» προσθέτει ο καθηγητής.

Η 16χρονη συμπληρώνει πλέον πέντε μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες «διανύοντας» τον δικό της Μαραθώνιο για αποκατάσταση. Δύο είναι οι στόχοι της ομάδας των ειδικών που την παρακολουθούν: Να μπορέσει να ανακτήσει έστω μικρό τμήμα της ικανότητας για επικοινωνία καθώς και της κινητικής λειτουργίας. Κάθε ημέρα που περνά η ασθενής κάνει ένα ελάχιστο «βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η αφαίρεση της τραχειοστομίας που έγινε τον περασμένο Αύγουστο ήταν μία από τις τόσο σημαντικές στιγμές στη δύσκολη διαδρομή της Μυρτώς. Επιπλέον, το γεγονός ότι αναπνέει μόνη της δίνει στους ειδικούς τη δυνατότητα να εξαντλήσουν ό,τι περιθώριο υπάρχει από πλευράς κινησιοθεραπείας και φυσιοθεραπείας.

Όμως, αυτό που δεν μπορούν να πολεμήσουν σε αυτή τη φάση οι γιατροί είναι οι λοιμώξεις. Οι αόρατοι παθογόνοι μικροοργανισμοί βρίσκουν εύκολο στόχο τον ταλαιπωρημένο οργανισμό της κοπέλας, προκαλώντας της δυνατές λοιμώξεις που αφενός την καταβάλλουν περισσότερο, αφετέρου την κρατούν εκτός των προγραμμάτων φυσιοθεραπείας και κινησιοθεραπείας.

Την ίδια ώρα στη Σύρο ο Πακιστανός Αχμούτ Βακάς, που κακοποίησε με τον πιο βίαιο τρόπο το άτυχο κορίτσι τον Ιούλιο του 2012 προκαλώντας της βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, καθώς είχε δώσει ψευδή στοιχεία στην αρχική του κατάθεση για να έχει επιεικέστερη αντιμετώπιση στις φυλακές.
Πηγή:protothema.gr