Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ....

Στα κάγκελα η Ραχήλ Μακρή, προπηλακισμό καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ένταση επικράτησε έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, μετά την είσοδο τεχνικών της ΔΤ στο κτίριο (Pics+Vids+LIVE)
Στο μάστερ κοντρόλ στα στούντιο της Αγ. Παρασκευής και υπό την προστασία των ΜΑΤ βρέθηκαν τεχνικοί της ΔΤ. Την ίδια ώρα έξω από το κτίριο επικρλατησε ένταση.
Όπως γίνεται γνωστό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα δια της νομικής οδού, αφού όπως υποστηρίζουν, τα μηχανήματα στο ραδιομέγαρο έχουν μεγάλη αξία  και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν δεν συνεχίσουν να ασκούν έλεγχο οι επιτόπου τεχνικοί της ΕΡΤ.
Δείτε live εικόνα από το Ραδιομέγαρο













Αυτό το γεγονός πυροδότησε αρχικά μικροένταση και στη συνέχεια νέα ένταση πιο αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Υπάρχουν καταγγελίες για χρήση χημικών και για απωθήσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις.



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει πως προπηλακίστηκε από την αστυνομία ενώ πάνω στα κάγκελα του ραδιομεγάρου βρέθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή η οποία φώναζε συνθήματα.
Παράλληλα υπήρξε και πολιτική ένταση στη Βουλή με αλληλοκατηγορίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως υπήρξε ξυλοδαρμός βουλευτή του, η κυβέρνηση απαντά πως δεν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό έξω από το ραδιομέγαρο ενώ φαίνεται πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ζητούν την παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαίτησε την εμφάνιση του Νίκου Δένδια "για να δώσει εξηγήσεις", διαφορετικά όπως είπε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει σύσσωμη.
Ο Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος ανέφερε ότι κανείς δεν προπηλακίστηκε, αλλά πρόσθεσε πως δεν θα επιτραπεί να γίνει ξανά κατάληψη στο Ραδιομέγαρο.

Καταγγελία ότι χτυπήθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο Νότης Μαριάς.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.  Να καταδικάσει τη "βιοπραγία σε βάρος βουλευτών του κοινοβουλίου" κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ανδρών των ΜΑΤ.
Ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε "εξοργιστικές" τις εικόνες που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι "δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές".
Δείτε το βίντεο:


Ο κ. Τσίπρας απάντησε στη δευτερολογία του στον κ. Σταμάτη καλώντας μάλιστα τον υπουργό να σοβαρευτεί.
 News247.gr