Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

"ΦΡΕΝΟ" ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ....

«Φρένο» στους πλειστηριασμούς
Τους τρόπους με τους οποίους θα εμποδίσει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως μία τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «νέα καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού, κυρίως των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων».
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς χθες σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους λίγο αργότερα πως «δεν πρόκειται να δεχθεί ένα τέτοιου είδους χτύπημα σε ανθρώπους που ήδη, έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα». Αντίθετα, στη συνεδρίαση του οργάνου αποφασίστηκε «η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων από κάθε βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους».
Αναλύοντας τα μέχρι τώρα στοιχεία από τις «διαρροές» γύρω από το θέμα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας επιχείρησαν να προσδιορίσουν ποιες κοινωνικές ομάδες θίγονται περισσότερο και στηριζόμενοι στα συμπεράσματά τους, να προσδιορίσουν τον τρόπο δράσης τους στο εξής εντός και εκτός Βουλής γύρω από το θέμα.
Ειδικότερα, αναγκαία κρίθηκε η οργάνωση της αντίστασης του κόσμου, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν, αλλά και αναλαμβάνοντας κινηματικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες σε περίπτωση που η κυβέρνηση προωθήσει τέτοια ρύθμιση. Κάτι, πάντως, που εκτιμούν ως πιθανό να μη γίνει, αφού θεωρούν πως στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν στην κοινωνία –δεδομένης της σχέσης του Έλληνα με το σπίτι του παραδοσιακά- απειλώντας την πρώτη κατοικία των πολιτών. Εκτιμούν μάλιστα, σε ευρύτερο πλαίσιο, πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα, θα καταθέσει έναν «εικονικό» προϋπολογισμό, «παγώνοντας» συγχρόνως όλα τα τρέχοντα θέματα εως ότου συγκροτηθεί κυβέρνηση στην Γερμανία, αφού εκεί θεωρούν πως λαμβάνονται στην πραγματικότητα οι αποφάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών, επί τάπητος τέθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη διατύπωσης σαφών προτάσεων και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από τα «κόκκινα δάνεια» και το πώς εκείνος θα τα αντιμετωπίσει εφόσον γίνει κυβέρνηση, ενώ αναζητήθηκαν και οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ληφθούν ενοψει ενός τέτοιου ενδεχομένου. Ούτως ή άλλως, δε, έχει προαποφασιστεί πως σε περίπτωση σχετικής κυβερνητικής ρύθμισης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ θα σηκώσει νωρίτερα τους τόνους στη σχετική συζήτηση στη Βουλή.
Δυσφορία για τον Π. Τατσόπουλο
Στην ίδια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας χθες, ετέθη μεταξύ άλλων και το θέμα που έχει προκύψει με τον συνεργαζόμενο με το κόμμα βουλευτή, Πέτρο Τατσόπουλο και τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του από τη συλλογική γραμμή, ακόμα ακόμα και τα όσα υποστήριξε χθες και προχθές, «ξανανοίγοντας» το θέμα λίγο μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις που «δεν βοηθούν» στην εκτόνωσή, του, όπως έλεγαν κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Ιδιαίτερη δυσφορία εκφράστηκε προς το πρόσωπό του με αφορμή κυρίως τις δηλώσεις του περί «ζαχαριαδικών» αντιλήψεων και σταλινισμού στο κόμμα, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε στα ΜΜΕ το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ως απολύτως δικαιωμένος, την ώρα που του είχε ασκηθεί δριμεία κριτική. «Δεν κατάλαβε τι έγινε», σχολίαζαν αργότερα μέλη του οργάνου, που μόνο τη γνώμη του όμως μπορεί να καταθέσει στο προεδρείο της ΚΟ, δεδομένου ότι ο κ.Τατσόπουλος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρότειναν λοιπόν, την «στενή παρακολούθηση» της υπόθεσης από το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει πάντως για πρώτη φορά μετά τα τελευταία γεγονότα σήμερα το μεσημέρι...
Πηγή: Real.gr