Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

REUTERS: ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝ...

                   …επιβληθούν νέα μέτρα !!!
«Η Ελλάδα δεν έχει κάνει ούτε τις μισές από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται», σημειώνει σε νέο δημοσίευμά του το Reuters.
E68F2DEFCAB5B796707CA80A502D82CFΗ Eλληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να εκθέσει τα κεκτημένα συμφέροντα που πνίγουν την οικονομία, αλλά ούτε έχει πατάξει τη φοροδιαφυγή και δεν έχει προχωρήσει αρκετά στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, αναφέρει ο αρθρογράφος του πρακτορείου Χιούγκο Ντίξο.
Από την άλλη πλευρά, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά είναι τόσο εύθραυστος που θα μπορούσε να καταρρεύσει εάν η Τρόικα επιβάλλει περισσότερα μέτρα λιτότητας.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική κρίση σε νέα φάση. Το καλύτερο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ξεκάθαρα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους πιστωτές της ότι η προσπάθειά της για τις μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή και πως περαιτέρω φόροι και περικοπές δεν είναι απαραίτητα.
«Η κυβέρνηση δείχνει διχασμένη για το πώς να χειριστεί τις συζητήσεις με την Τρόικα» σημειώνεται στο άρθρο. «Η αρχική της αντίδραση ήταν να αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα, χρησιμοποιώντας την απειλή μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκβιαστικά προς τους πιστωτές. Με την εχθρότητα πολλών ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, ειδικότερα της Γερμανίας, κάτι τέτοιο δε θα ήταν συνετό.
Καλύτερα θα ήταν να υποστηρίξει η Ελλάδα πως η οικονομία της δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά να δεχθεί ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις. Πέρα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις ιδιωτικοποιήσεις, η βασική προτεραιότητα είναι να απελευθερωθούν τα κεκτημένα συμφέροντα. Για παράδειγμα, η διύλιση και η διανομή πετρελαίου μοιάζει με καρτέλ, ενώ επαγγέλματα όπως οι συμβολαιογράφοι έχουν κεντρικές δομές αμοιβών» υπογραμμίζεται στη συνέχεια.
Από την έντονη κριτική του αρθρογράφου του Reuters δε γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο αναφέρεται: «Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατεβάσει τους τόνους στην πολεμική αντιτροϊκανή ρητορική του, θα δυσκολευθεί να ελέγξει το κόμμα του εάν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς με τους πιστωτές της χώρας»

 Πηγή: http://lykavitos.gr